CHP'den '80 istifa' iddiasına yalanlama

CHP'den istifa eden Boztepe Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Berken'in, "80 üyeyle birlikte istifa ettik" açıklamasına CHP'den yalanlama geldi. CHP ilçe yönetimi Berken hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Boztepe Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Berken'in 80 kişiyle birlikte istifa ettiğini ve AK Parti'ye geçtiğini açıklamasının ardından CHP'den açıklama yapıldı. CHP Boztepe İlçe Başkanı Osman Mutlu, Mehmet Emin Berken ve eşi Gülnaz Berken’in noter kanalıyla istifa ettiğini doğruladı, ancak 80 üye iddiasının gerçek dışı olduğunu söyledi. Mutlu, Berken hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Sol'un haberine göre; AKP'ye geçtiğini belirten Mehmet Emin Berken’e rozetini AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz taktı.

Bu gelişmenin ardından gündeme getirilen 80 istifa iddiaları için Mutlu, "Partimizden iki kişi istifa etmiştir. Mehmet Emin Berken ve eşi dışında partimizde herhangi başka bir istifa söz konusu değildir. Kongrede böyle bir konuşma yaparak 80 kişinin istifa ettiğini açıklayan Berken hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda pazartesi günü parti yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerekli belgelerle kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi.