İYİ Parti sordu: Öcalan’dan mesaj taşıyan bu bakan kimdir?

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'AKP'li bir bakanın referandumda 'evet' oyu kullanılması için Abdullah Öcalan'dan mesaj getirdiğiyle' ilgili ifadesinin arından, savcıları göreve çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Başkanlık Divanı toplantısının gündemini paylaştı.  Çıray, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile görüşmesinin Dışişleri Bakanı tercümanlığında, tutanaklara geçirilmeyen bir görüşme olmasının bütün ciddi devletler gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin diplomatik geleneklerine ve yüksek çıkarlarına aykırı olduğunu belirterek, İYİ Parti’nin tutanaklara geçirilmeyen bu toplantıda alınan hiçbir kararı ve verilmiş sözü tanımadığını ve bağlayıcı saymadığını söyledi.

Çıray, Afrin operasyonuyla ilgili son gelişmeleri de değerlendirdi. Çıray, “Afrin operasyonunu başarıyla tamamlayıp Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağladıktan sonra geri çekileceğiz” dediğinize göre, Şam ile doğrudan diyalog kurmak için ne bekliyorsunuz? Amerika’ya, Afrin ve Menbiç’te izin verilen alanlarda kalmamız karşılığında Fırat’ın doğusunu PYD/YPG’ye bırakma sözü verdiniz mi? Bu uzun görüşmede Reza Zarrab ile ilgili masaya ne sürüldü?” sorularına yanıt istedi.

Almanya vatandaşı gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılmasıyla ilgili süreci de eleştiren Çıray, “Yücel’in salıveriliş tarzı, Türkiye’de hukuk devletinin yok hükmünde olduğunun ve Türkiye’nin tek adam rejimiyle yönetildiğinin dünyaya ilanı, Türkiye’nin bir manda devleti statüsüne düşürülmesidir. Kınıyoruz” dedi.

İYİ PARTİ DEMİRTAŞ SAVUNMASINI ELE ALDI

Çıray, Başkanlık Divanı toplantısında, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutuklu bulunduğu davadaki savunmasının da ele alındığını söyledi. Demirtaş’ın savunmasında 2010 referandumunda AK Partili bir bakanın kendilerine İmralı’dan Abdullah Öcalan’ın talimatını getirdiği yönündeki sözlerini anımsatan Çıray şunları söyledi; “Bu iddia doğruysa AKP iktidarının bir bakanı bölge halkını evet demeye yönlendirmek için terör örgütü başıyla iş birliği yapmış demektir. AKP’yi yönetenler şu ana kadar Demirtaş’ı yalanlayamamıştır. Bunun yerine medyanın bu konuda sessiz kalmasını sağlayarak milletin haberdar olmasını engellemiştir. Bu da Demirtaş’ın iddiasının doğru olduğunun delilidir. Demirtaş  sözlerinin yalanlanması durumunda bakanın ismini açıklayacağını söylemiştir.”

SAVCILARA 'DEMİRTAŞ ÇAĞRISI'

İYİ Parti’nin savcıları göreve çağırdığını belirten Çıray "İYİ Parti olarak savcıları göreve çağırıyoruz: Demirtaş’ın ifadesini almak için ne bekliyorsunuz?" diye sordu.  (DUVAR)