Soylu: Bizim OHAL'imize kurban olsunlar

İçişleri Bakanı Soylu, yabancı gazetecilerin OHAL'le ilgili eleştirilerine tepki gösterdi. Soylu, "Bizim ilan ettiğimiz OHAL'e kurban olsun onlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hafta sonunu geçirdiği memleketi Trabzon'da Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, Olağanüstü Hal uygulamasına yönelik eleştirilere de tepki gösterdi.

Soylu, şöyle dedi: "Bizim OHAL ilanımıza laf ediyorlar. PYD ile ilgili görüşmelerimiz sonrasında yabancı basın mensupları bize OHAL üzerinden hesap sormaya çalışıyorlar. Bizim ilan ettiğimiz OHAL'e kurban olsun onlar. Açıkça söylemek isterim, eğer bizim verdiğimiz mücadeleyi onlar veriyor olsalardı, bizim şartlarımız onların ülkelerinde olsaydı, her sokağın başına bir tank koyarlardı. Biz bütün bu sıkıntılı mücadeleyi sadece manevi değerlerimize yaslanarak veriyoruz ve bunların en önemlilerinden birisi de şehadet anlayışımızdır."

'BU BİR MERHAMET OPERASYONUDUR'

Soylu, Afrin operasyonuna ilişkinse "Esas itibarıyla bu operasyon da bir merhamet operasyonudur. Orada esir alınmış, 2012'den beri işgal altında olan yaklaşık 500 bin insanın yaşadığı bir yeri kurtarmaya ve bize yönelik tehditleri bertaraf etmeye çalışıyorlar" iddiasında bulundu. (HABER MERKEZİ)