Canikli: 5'i TSK'dan 29 şehidimiz var

Meclis'te Afrin operasyonuna ilişkin açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Canikli, "Bugüne kadar 5'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 24'ü ÖSO mensubu olmak üzere 29 şehidimiz vardır" dedi. Hükümeti ÖSO konusunda eleştiren Yılmaz ise "ÖSO'ya dikkat edin başımıza iş açacaksınız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, TBMM Genel Kurulu'nda Afrin operasyonunun görüşüldüğü oturumda konuştu. "ÖSO kuvvetleri Mehmetçikle birlikte kendi topraklarını işgal eden teröristlerden temizlemek için kahramanca mücadele etmektedir. ÖSO'yu terörist sıfatıyla tanımlamak en hafif olarak cahilliktir" diyen Canikli, şöyle devam etti:

"Böyle bir tanımlama TSK'ya hakarettir. 'YPG-PYD-PKK teröristtir' demeyenler ÖSO üzerinden TSK'yı karalamaya çalışmaktadırlar. ÖSO'yu terörist olarak tanımlamak terör örgütlerine prim vermek anlamına gelmektedir ve terör örgütünün ağzıyla konuşmak anlamına gelmektedir. Zeytin Dalı operasyonunda TSK ve ÖSO kaynaklı sivil zayiat olmamıştır."

Operasyon sırasında sivil can kaybı yaşanmadığını iddia eden Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zeytin Dalı Harekatı'nda şu ana kadar, en az 649 terörist etkisiz hale getirilmiş, terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzi olarak kullanılan 458 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiş, kara harekatı kapsamında 4370 hedef ateş altına alınmıştır; bugüne kadar 5'i Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 24'ü ÖSO mensubu olmak üzere 29 şehidimiz vardır."

CHP'Lİ YILMAZ: BAŞINIZA İŞ AÇACAKSINIZ

Canikli'den sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, söz aldı. Yılmaz, Afrin operasyonunun Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte yapılmasına tepki gösteren Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben 5-10-20 gün sonra Afrin operasyonunun biteceğinden eminim. Ya bundan sonra ne olacak? Suriye stratejisi hakkında bizim bir görüşümüz yok. Amerika ile hareket ettiniz. Amerikalılar ÖSO'yu da desteklemiş. Ya bunlar herkesle görüşüyor. Biz bunları Türk askerinin önünde nasıl gösteririz? Bunlar o bütün gruplar tarafından desteklendi. Bu sözlerim tarihi bir konuşmadır. ÖSO'ya dikkat edin başımıza iş açacaksınız. Emin olun 10 gün sonra Rusya ve İran'la ilgili ilişkiler bitecek. Şimdi İran kandırıyor yarın 'Rusya kandırdı' diyecekler." (ANKARA/DHA)