Serpil Kemalbay : Halkımız Demirtaş'ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Selahattin Demirtaş'ın duruşmasının ardından açıklama yaptı. Kemalbay, "Bugün halklarımız sevgili Selahattin Demirtaş’ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bugün İstanbul'da görülen duruşmasının ardından, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay açıklama yaptı. Demirtaş'ın mahkemede dokunulmazlıkların geriye dönük kaldırılmasını eleştirdiğini belirten Kemalbay "Cumhurbaşkanı’nın siyasi rakibi rehin alınarak siyaseten etkisizleştirilmeye çalışılarak tutuklanmasına rağmen, bugün halklarımız sevgili Selahattin Demirtaş’ın yanında olduğunu bir kez daha gösterdi" dedi.

Bir yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanmasının ardından ilk kez bir duruşmaya getirildi. Demirtaş'ın bir saat süren duruşması Mayıs'a ertelendi.

'1 YILIN ARDINDAN İLK KEZ GÖREBİLDİK'

1 yıl 4 aydır ilk kez Selahattin Demirtaş'ı görebildiklerini belirten Kemalbay "Morali iyi, sağlığı güçlü ve yerinde. Herkesi selamladığını söyledi Burada, bu adaletsizlik sarayında duruşma sürerken, değerli halkımızın sloganları, alkışları, zılgıtları salondan duyuluyordu" dedi.

Demirtaş: Benim de Başbakan Yıldırım kadar dokunulmazlık hakkım var!Demirtaş: Benim de Başbakan Yıldırım kadar dokunulmazlık hakkım var!

Demirtaş'ın mahkemedeki beyanlarını da değerlendiren Kemalbay "Biliyorsunuz 20 Mayıs 2016’da dokunulmazlıklar Anayasa’ya aykırı bir şekilde kaldırılmıştı. İlginç bir şekilde tarihte, hukukta eşi benzeri olmayacak bir şekilde, dokunulmazlıklar geleceğe yönelik olarak değil geçmişe yönelik olarak kaldırılmıştı. Demirtaş işte bu noktaya parmak bastı. Bu anlamıyla duruşmanın hukuksuz olduğuna dikkat çekti ve mahkemenin bu dokunulmazlıkların kaldırılması meselesinin Anayasa’ya aykırılığını incelemesini ve ara karar vermesini talep etti" yorumunda bulundu. (HABER MERKEZİ)