Devlet Bahçeli: İranlı şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan ABD'yi kınıyoruz

MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanımasına tepki gösterdi. Bahçeli "Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde 2019 yerel seçimleri, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği dava ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkente olarak tanıması vardı. ABD'deki Reza Zarrab davasına da değinen Bahçeli " İranlı bir şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan, adeta sanık yapan ABD'yi kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya'da belediye başkanları toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde 2019 yerel seçimleri, Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği dava ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkente olarak tanıması vardı.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İLK HEDEF 2019 SEÇİMLERİDİR: Belediyeler hayatın bizatihi içindedir. Bu itibarla toplumun en ücra hüclerine sirayet etmesi gereken belediyelerdir. İnsanların sorunlarına çözüm arayan kim olursa olsun başımızın üstünde yeri vardır. Bununla birlikte sorunlara sırtını dönmüş belediyelerde hayır yoktur.  MHP üretken belediyecilik anlayışıyla Türk siyasetinde müstesna bir yeri vardır. MHP'li belediyeler yurdun her yerinde hakkını vermiştir. Ancak bununla kalmamalı öne çıkmalıyız.  Eğer yerelde aşı tutmuşsa, partimize geçer not verilmişse emin olun iktidarımızı kimse  tutamaz. İlk siyaset sahası yerel yönetimlerdir. Önümüzde ilk hedef Mart 2019 yerel seçimleridir.

3 HİLAL LAYIK OLDUĞU DEMOKRATİK MEVKİYE ÇIKACAKTIR: Koçi Bey diyor ki: Her yanlış karar zulümdür. Biz arkamıza değil önümüze bakıyoruz. Yanlış ve yalan davaları parlatmaya çalışanlar beyhude çabalıyor. Asıl dava hak, millet ve ülkü davasıdır. Davayı satanlarla işimiz yoktur. Yakamızdan düşmüşlerdir. Bizim kökümüz sağlam, gövdemiz canlıdır.  MHP'li belediyeler göz doldururken, muhaliflerine taş çıkarırken bizlerin göğsünü kabartıyor. 3 seçimin nihayetinde 3 hilal layık olduğu demokratik mevkiye çıkacaktır. İç ve dış mihrakları birlikte şaşkına çevireceğiz.  Dalga dalga geliyoruz. Anketler şunu demiş, medya bunu yazmış. Bunları boşverin. Vatandaşa gidin.

TÜRKİYE DIŞ GÜÇLERİN İZNİYLE KURULMADI: İranlı bir şarlatan üzerinden Türkiye'ye parmak sallayan, adeta sanık yapan ABD'yi kınıyoruz. Gayri ahlaki ve gayri meşru bir alçalma halidir. Ortada bir suç varsa, milletin kaynakları ona buna dağıtılmışsa bunun yargılamasının yapılacağı yer ABD değil Türkiye'dir. Türkiye bağımsız bir ülke değil midir? Kimlerle ticaret ilişkisine gireceğimizi kendimiz belirleriz. ABD'nin keyfine bakarak siyasi çıkarlarımızdan vazgeçemeyiz. Türkiye dış güçlerin izniyle kurulmadı.

HANGİ TAŞI KALDIRSAK ALTINDAN ABD ÇIKMIŞTIR: ABD terör örgütleri ile koyun koyuna girerken Türkiye'ye mi sordu? Şarlatan şeytanın Türkiye'ye iadesi, kesilecek hükme razı gelmesi başlıca isteğimizdir. Bu mahkeme ile nereye varılmak istenmektedir? Türkiye müstemleke bir devlet değildir. Hangi taşı kaldırsak altından ABD çıkmıştır. Artık bu kadarı da fazladır.

LOZAN'IN KENARDA KALAN HÜKÜMLERİNİN YENİDEN ANLAMLANDIRILMASINA SICAK BAKARIZ: Lozan anlaşmasına bakışımız bellidir, bu değişmemiştir. Erdoğan'ın çıkışı özenle yorumlanmalıdır. Tarihçi ve bilim insanlarından oluşan bir komisyon olabilir. Lozan'a hakettiği şekilde muhtevasına sadık kalarak kenara konan hükümlerinin yeniden anlamlandırılmasına sıcak bakarız. Lozan'ı kötülemek Sevr'e methiyeler yağdıranları umutlandıracaktır. 8 aylık Lozan mücadelesini bırakalım tarihçiler konuşsun, bizlerin yolunu aydınlatsın.

KUDÜS 100 YILDIR KAN AĞLIYOR: Kudüs tam 100 yıl önce İngilizler tarafından işgal edilmiştir. O gün bugündür Kudüs ağlıyor. Kubbet-üs-Sahra bu nedenle mahsundur. Kudüs Türkler'in derin izlerini taşımaktadır. Kudüs düştü demekle düşmez. ABD'nin maceracı yönetimi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaktadır. Bölge barut fıçısı.  Yoğun istikrarsızlık kapıdadır. 3. intifada çağrısı yapılmıştır. İslam alemi infial halindedir. Tehlike anormal boyuttadır. ABD 1947 ve 1980 yıllarındaki kararları hiçe saymıştır. Sürekli engeller çıkarmaktadır. Elbette Kudüs'ün başkent olarak tanınması manen imkansızdır. Türkiye'nin öncülüğünde Erdoğan başkanlığında 13 Aralık'ta yapılacak İİT toplantısı tarihi önemdedir