Bülent Tezcan: Kılıçdaroğlu suçtur diye bir şey söylemedi

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerin Meclis'te araştırılmasını istediklerini söyledi. Tezcan, "Sayın genel başkan hiçbir zaman suçtur veya değildir diye bir şey söylemedi. Ahlaki değildir. Bu işin savcısı millettir" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu toplantısını sırasında basın toplantısı düzenledi.

Gündemdeki konuları değerlendirdiklerini söyleyen Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının yurtdışına para aktardığı iddiası hakkında konuştu. Tezcan, "Kılıçdaroğlu, 15 milyon dolarlık para transferinin belgelerini ortaya koydu, yer yerinden oynadı. Birçok şey söyleyip bunu boğuntuya getirmeye çalışıyorlar ama ama bu para transferini izah edecek ciddi bir açıklama yapmadılar" dedi.

'ŞAŞIRDIKLARI BELLİ'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından AK Partililerin şaşırdığını savunan Tezcan, "Şaşırdıkları belli. Önce belgeler sahte dediler, sonra ticari bir ilişkiyi ifade ediyorlar, ondan sonra dönüp belgeleri savcılığa götürün dediler. Eğer sahteyse hangi ticari ilişkiyi temsil edecek. Mesele sadece ilk anda nasıl bu ciddi skandalı üzerine gölge düşürürüz" diye konuştu.

Belgelerin, TBMM'de araştırılmasını istediklerini belirten Tezcan, "Meşru bir ilişki diyorsunuz değil mi? O zaman gelin TBMM'yi harekete geçirelim, araştırma komisyonu kuralım, TBMM tek tek araştırsın. Kim yalan söylüyor, kim iftira atıyor ortaya çıksın. Bir araştırma komisyonu kuralım, her şey kalem kalem incelensin" ifadelerini kullandı. Tezcan, komisyon için önerge vereceklerini de açıkladı.

Kılıçdaroğlu'nun elindeki belgeleri savcılığa vermesi yönündeki çağrılara da değinen Tezcan, "Savcılığa gidin diyorlar, müthiş bir buluş. Sayın Genel Başkanımızın ilk günden bu yana suçtur, suç işlenmiştir diye bir ifadesi olmuş var mıdır? Bizim savcılıkta işimiz yok. Ahlaki değildir. Sayın Genel Başkanın hiçbir zaman bir değerlendirmesi olmamıştır. Bu işin savcısı millettir" dedi.

'İSTİFA ETMESİNİ BEKLİYORUZ'

"Bu işin davası milletin divanında görülecektir" diyen Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifa çağrısı yaptı. Tezcan, "Islak imzalı dekontlar da elimizde. Varsa cesaretiniz açacağız araştırma önergesini bakalım aklamaya vicdanlarınız yetebilecek mi? Sayın Erdoğan gereğini yaparım demişti, gereğini yapma zamanı. İstifa etmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Eski CHP milletvekili Aykan Erdemir hakkından soruşturmanın başlama tarihi "manidar" olarak nitelendiren Tezcan, "Genel Başkanımızın, Man Adası belgelerini açıklayacağı güne denk gelmiştir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)