Meclis'teki kurada Baykal'ın adı çıktı

TBMM Genel Kurulu yeni başkanını seçmek için toplandı. Seçim öncesi kurayla 5 kişilik tasnif komisyonu belirlendi. Kurada İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altında bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adı çıktı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM’nin 26. Dönem ikinci yarısında görev yapacak Meclis Başkanlığı için mevcut başkan İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, tutuklu Hakkari Milletvekili Selma Irmak, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve İYİ Parti Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu aday oldu.

Başkanlık seçiminin yapılacağı Meclis Genel Kurulu'nu Meclis AK Partili Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı açtı. Salona ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Bahçeli partilerinin adayı Celal Adan ile salona girerken CHP’nin Meclis Başkan adayı Zekeriya Temizel ise Grup Başkanvekilleri ile Genel Kurul’a geldi.

SELMA IRMAK'TAN MESAJ

HDP'nin Meclis Başkan adayı Hakkari Milletvekili Selma Irmak tutuklu olduğu için HDP grup sırasının en önüne Irmak'ın fotoğrafı konuldu. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, Selma Irmak'ın cezaevinden gönderdiği mesajı okudu. Irmak mesajında, Meclis Başkanlığına aday olmasına karşın oy kullanamadığına dikkat çekerek "adayın kendisi için oy kullanamadığı bir sistemin nasıl bir demokrasi olduğunu milletin takdir edeceğini söyledi.

ADAYLARDAN GRUPLARA ZİYARET

Meclis Başkanı İsmail Kahraman başta olmak üzere tüm Meclis Başkanı adayları Genel Kurul salonunda diğer partilerden yöneticiler ve milletvekillerinin yanlarına giderek seçim öncesi son destek arayışlarını sürdürdü.

BAŞKAN 3. TURDA BELLİ OLACAK

İlk 2 oylamada üye tam sayısının 3’te 2’si (367), üçüncü oylamada ise üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 oy aranacak. Yeni başkanın üçüncü turda seçilmesi bekleniyor.

KURADA DENİZ BAYKAL'IN ADI ÇIKTI

Seçim öncesi kurayla 5 kişilik tasnif komisyonu belirlendi. Kurada İbni Sina Hastanesi'nde tedavi altında bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın adı çıktı. Meclis Başkanvekili Bahçekapılı Baykal'a geçmiş olsun dileğinde bulundu, yeni bir isim çekti.

Etiketler seçim başkan meclis