Erdoğan'dan Bayburt'a havalimanı sözü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Bayburt ve Gümüşhane arasındaki Salyazı'ya havalimanı yapılacağını açıkladı. İki ile hizmet verecek olan havalimanı 2020'de açılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Bayburt İl Kongresi'ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Norveç'teki NATO tatbikatında Atatürk ve kendisinin 'düşman' kategorisinde gösterilmesine yönelik eleştirilerini sürdürdü. NATO'nun bir skandala imza attığını vurgulayan Erdoğan "NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler.  İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız" dedi.

"Bugünkü kongre 2019 seçimlerinin hazırlık kongresidir" diyen Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

SÜRECİN ADI YENİLENME: Önümüzdeki sürecin adı değişim ve yenilenmedir. Yerelde sağlam basarak yolumuza devam ediyoruz. Sürekli güncellenmeyi başarabilen yegane hareket AK Parti'dir. Biz kendimizi günün şartları ve geleceğin ihtiyaçlarına göre yenilemekten korkmadık, korkmayız. Şubat sonuna kadar bütün kongrelerimizi bitireceğiz. Bizi 2019 seçimlerine taşıyacak kadroları da oluşturuyoruz. Siyaset bir bayrak yarışıdır. Millete hizmet etme yarışıdır.

ZAFER YAKINDIR: AK Parti, bir davadır. Bir dava hareketidir. Şahsım dahil herkes bu davada sadece birer nefer konumundadır. Zaten nefer olmayı hazmedebiliyorsak zafer yakındır. Kimsenin bu unvanları, bu makamları amaç haline getirmesine bizler rıza göstermeyiz.

DAHA FAZLA TAHAMMÜL GÖSTERMEYECEĞİZ: Biz değişim dedikçe adeta birilerinin uykusu kaçıyor. Genel başkan değişikliğini dahi kasetle yapabilenler, AK Parti'nin bütün bu süreçleri şeffaf yürütmesinden rahatsızlık duyuyorlar. Tüm seçimleri kaybetmiş zat, AK Parti'ye dil uzatma hadsizliği gösteriyor. Şark kurnazı bu çevrelere diyoruz ki, siz dönüp önce kendinize bir bakın. Demokrasi karneleri o kadar kötü ki, bunların pişkinliğini biz de hayretle takip ediyoruz. Bunların ikiyüzlülüğüne daha fazla tahammül göstermeyeceğiz. Gazete köşelerini tutmuş, televizyon ekranların ipotek koymuş  bir avuç millet düşmanının milletimizin ortak değerlerini sömürmesine sessiz kalmayacağız. Gazetelerinde, şehitlerimize 'şehit' demeye dahi dilleri varmaz.

PENSİLVANYA'DAKİ ŞARLATAN: Bayburtlu kardeşlerimizin dediği gibi; kurt gitti yazıya, meydan kaldı cıngıllı tazıya. Bunların da sesleri sadece meydanı boş zannettiklerinde çıkıyor. Meydanı boş bırakmayacağız. Bu ruhu faşirt, beslenme kaynağı komünist, söylemi popülist çevreye sesleniyorum. Demokrasi düşmanlığı, ezan bayrak düşmanlığı yaptığınız günler artık sona ermiştir. Pensilvanya'daki şarlatan gibi ihanet devriniz kapanmıştır. Türkiye, 1400 yıllık medeniyet değerlerinden, ne 2000 yıllık değerlerinden, 94 yıllık cumhuriyet değerlerinden asla geri adım atmayacaktır.

HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ: Sürekli köpürtülmeye çalışılan İslam karşıtlığı ve Türk düşmanlığının sebebi Türkiye'nin sırat-ı mustakim üzerine olmasıdır. NATO tatbikatında Atatürk'ü ve şahsımı hedef tahtasına yerleştirdiler. Skandala imza attılar. İşin içine Atatürk de dahil edince meselenin gerçek yüzünü anlamış olduklarını ümit ediyorum. Açıklamaları olumlu buluyorum. Mesele şahıs meselesi, parti meselesi değildir Hedef Türkiye'dir, Türk milletidir. Biz her şeye hazırlıklıyız.

HAVALİMANI: Salyazı beldesine bir havalimanı yapabiliyoruz. Beni  yurt dışındaki kardeşlerim de, Trabzon'a şuraya buraya değil. Pisti büyük düşündük. Buraya rahatlıkla büyük boyutlu uçaklar da inecek. Artık benim Bayburtlu, Gümüşhaneli kardeşim, havalimanına inecek. 285 milyon lira maliyeti olan havalimanının proje ve ihale hazırlıkları sürüyor. Ahmet Bey, işi hızlı tutacağız ve inşallah, 2020 diye bana tarih veriniz. Ben diyorum ki seçim öncesi bu bitecek. 450 gün sonra hastanemizin açılışını yapacağız.

BARAJ HESABI YAPMAYIZ: Biz yüzde 50 bile olsa baraj hesabı yapan bir parti olmadık, olmayacağız. Biz barajları yıka yıka geldik, yıka yıka geleceğiz. AK Parti için seçimlerdeki oy çıtası çok daha yüksektir.