DSP ve DP'den 2019'da 'işbirliği' işareti

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ı ziyaret ederek 'işbirliği içinde olunması gerektiğine ilişkin' hazırladıkları raporu iletti. Her iki genel başkan da 2019'daki seçimler öncesinde 'işbirliği' işareti verdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DSP Genel Başkanı Önder Aksakal bugün gerçekleştirdikleri görüşmede 2019'daki iki seçimde işbirliği yapabileceklerinin işaretini verdi.

DSP Genel Başkanı’nın ziyaretinin 'siyasi partilerin müşterekliklerini artırarak milli mutabakat sağlanması yolunda büyük önem atfettiğini' söyleyen DP Genel Başkanı Uysal yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin çok derinden nefes almaya ihtiyacı olduğu bir süreçte, siyasi partilerin müşterekliklerini artırması gereken bir dönemde bu ziyaretin önem atfettiğini ifade ederim. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada, bulunduğu tarihi eşikte hem kendisine hem demokrasisine hem de devletine yeni bir boyut kazandırmak zorunda olduğu bir konumda, 15 Temmuz gibi büyük ve önemli darbe dönemini yaşamış, devlet geleneği sarsılmış, deyim yerindeyse bütün kurum ve kuruluşlarıyla beraber büyük sarsıntı yaşayan ülkemizde, yeniden milli mutabakat siyaseti diyebileceğimiz siyaseti benimsemenin,  devletimiz adına önemli olduğu kanaatindeyiz" dedi.

AKSAKAL: İŞBİRLİĞİ GEREKLİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise 16 Nisan referandumunun üzerinden geçen 6 aylık süreç içerisinde uyum yasalarının çıkartılması gerekliliğine karşın henüz bu konuda net bir çalışmanın yapılmadığını belirterek şunları söyledi, “Yeni anayasal sürece göre altı ay içerisinde yeni uyum yasalarının hazırlanması gerekiyor. Fakat Meclis’te ve hükümette bu konuda bir çalışma gayretini henüz net olarak gözlemleyemedik. Yaklaşık bir hafta sonra bu 6 aylık süre dolacak. Demek ki bütün yasalar hazırlanmış ama içeriği konusunda hiç kimsenin bilgisi yok.  İktidar milletvekilleri de dahil hiç kimsenin bilgisi olmadığını düşünüyoruz. O zaman düşüncelerimizi parlamento dışında bırakılmış partilerle paylaşıp kamuoyu oluşturmak ve yapılacak düzenlemelerde en azından bunların dikkate alınmasını sağlamak amacındayız. Bundan sonraki süreçte 2019 yılında seçim normal takviminde yerine getirildiğinde iki seçimi bir arada yaşayacağız. Partisel kaygılarımızı bir kenara bırakıp işbirliği içerisinde olmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmayla ilgili raporumuzu da Sayın Genel Başkan Gültekin Uysal’a takdim etmek istiyorum.” (DUVAR)

Etiketler seçim ittifak DSP dp