Başbakan: Irak'tan davet geldi

Başbakan Binali Yıldırım Irak Başbakanı Abadi'den davet geldiğini ve Bağdat'a gideceğini açıkladı. Yıldırım, Melih Gökçek'in istifa edeceği iddiaları ile ilgili olaraksa, "kim söylüyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım Irak Başbakanı Abadi'den kendisine Bağdat'ı ziyaret etmek için davette bulunduğunu açıkladı. Yıldırım Başika'da bulunan TSK birliğinin bir sorun olup olmayacağı yönündeki soruya ise, "Oradaki birlik IŞİD'le mücadeleye karşı Ninova Muhafızlarını eğitiyor, bunlar da IŞİD'le mücadelede önemli rol oynuyor. Başika çok büyük bir konu değil. Bölgede daha büyük sorunlar var. Irak'la işbirliklerini konuşmak isteriz. Irak Erbil'e uçuşları durdurdu biz de durdurduk. KDP temsilcisinin gelmemesini istedik. Ortak tatbikat yapıyoruz. Yeni tedbirler de aşamalı olarak alınacak" dedi.

Irak Büyükelçisi: Yıldırım'ın Bağdat ziyareti için çalışıyoruzIrak Büyükelçisi: Yıldırım'ın Bağdat ziyareti için çalışıyoruz

TARİH BELLİ DEĞİL

Yıldırım İran'la da bu konuda anlaşma sağlandığını belirtti. Irak'la Türkiye arasında Habur ve yerel ihtiyaçlar için kullanılan Üzümlü kapısının bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bizi teklifimiz gerek Kuzey Irak'ta yaşıyan Kürt, Türkmen, Arap kardeşlerimizin gerek ticari ilişkilerin zarar görmemesi için Ovaköy'den yeni bir geçişi konuşabiliriz" dedi. Yıldırım ziyaretin tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.

'KİM SÖYLÜYOR?'

Başbakan Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceğine dair soruya ise, "Kim söylüyor? Dedikodu ile amel edilmez" yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

23 yıl sonra, ‘bir gece ansızın’23 yıl sonra, ‘bir gece ansızın’

Etiketler Irak Başbakan gökçek