Mahir Ünal: İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için istişare yaptık

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni başkanı için değerlendirme yaptıklarını açıkladı. Aday konusunda isim vermeyen Ünal, "Biz de burada istişare, değerlendirme yaptık. Meclis üyelerimiz bu istişareler doğrultusunda karar verecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından Parti Sözcüsü Mahir Ünal, açıklama yaptı.

Almanya'daki seçim sonuçlarını değerlendiren Ünal, "Kampanyalarını Türkiye karşıtlığı üzerine kuran partilerin, özellikle merkez siyasetin ciddi bir yara aldığını oy kaybı yaşadığını görüyoruz. Bu süreçte söylediğimiz hep şuydu; 'herhangi bir şekilde ırkçı söylem üzerine siyasetinizi inşa ederseniz kendi ülkenizde merkez siyaseti zayıflatırsınız' Bunu hep söyledik" dedi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yapılan bağımsızlık referandumunun sonucunu tanımadıklarını belirten Mahir Ünal, "Sınırların değişmesine izin vermeyiz. Bizim Irak'la, Suriye'yle olan sınırlarımız bellidir. Bölgede bir oldubittiye izin vermeyiz. Şu anda sınır kapıları açık. Irak hükümeti sınır kapılarının teslim edilmesi için harekete geçti. Bunun sonucuna göre kararımızı açıklayacağız" diye konuştu.

'KÜRTLER KADİM MÜTTEFİKLERİMİZDİR'

Referandumla ilgili politikalarının Kürt düşmanlığı olmadığını belirten Ünal, şunları söyledi:

"Bu süreçte aldığımız pozisyonun Kürtler ile Kürt kardeşlerimiz ile Kürt düşmanlığı ile hiçbir ilgisinin olmadığını bu meselenin tamamen uluslararası ilişkilerin bir meselesi olduğunu, Türkiye'nin milli güvenliği, sınır güvenliği, bölgenin istikrarı ve barışı çerçevesinde ele alındığını sürekli ifade ettik. Türkiye ve AK Parti, bölge Kürtlerinin hakları ve kazanımları konusunda uzun yıllardan beri ciddi çabalar harcamıştır, harcamaya devam etmektedir. Hiç kimse bu meseleyi, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtlerle ilgili bir karşı duruşu olarak ele almasına asla müsaade etmeyiz. Kürtler bizim bölgedeki kadim müttefiklerimizdir ve bu konuda Türkiye'nin tavrı son derece açıktır."

'TOPBAŞ'IN İSTİFASI KİŞİSEL BİR KARAR'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının kişisel bir karar olduğunu söyleyen Ünal, "Topbaş'ın istifası AK Parti'den ayrıldığı anlamına gelmiyor. Kendisi de bunu söyledi" diye konuştu.

İBB Başkanlığı için bir aday belirlenip belirlenmediği sorulan Ünal, "Burada öncelikli olarak karar verici olan belediye meclisidir. Biz de burada istişare, değerlendirme yaptık. Meclis üyelerimiz bu istişareler doğrultusunda karar verecek" şeklinde cevap verdi. (DHA)