Türkiye, 2'nci Antarktika seferine çıkıyor!

Bakan Özlü, Türkiye'nin Antarktika'ya üç sefer düzenleyeceğini söyledi. Birinci seferin gerçekleştirildiğini belirten Özlü, ikincisinin bu kış yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Antarktika'da kurulacak 'Türkiye Bilimsel Araştırma Üssü'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, "Biz 1 sefer düzenledik. 2 sefer daha düzenleyeceğiz. Biz ikinci seferimizi Kasım ayından sonra Aralık ayı gibi yapacağız" dedi.

Bakan Özlü, Kurban Bayramı’nın 3'üncü gününde Düzce'de ziyaretlerde bulundu. Düzce Teknopark inşaatını gezen Özlü, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye’nin Antarktika’da söz sahibi olması için başlattığımız çalışmalar sürüyor. Antarktika bilim üssü için şu anda ulusal araştırma programını yazıyoruz. İstanbul Teknik Üniversitesi öncülüğünde Türkiye’nin bir çok üniversitesinden araştırmacılar, Türkiye’nin Antarktika Ulusal Araştırma programını hazırlıyorlar. Antarktika’da söz sahibi olmak için 3 şart var. Bunlardan birisi 3 sefer düzenlemek. Biz 1 sefer düzenledik. 2 sefer daha düzenleyeceğiz. Biz ikinci seferimizi Kasım ayından sonra Aralık ayı gibi yapacağız. Çünkü Kasım ayından sonra orada yaz oluyor. Ulusal programımızı hazırlayacağız. Antarktika ile ilgili Meclis'te Antarktika anlaşmasını onayladık. Türkiye burada söz sahibi olan ülkeler arasında olacak." (DÜZCE/DHA)

Türkiye, Antarktika'dan toprak istiyorTürkiye, Antarktika'dan toprak istiyor