Duvar Arkası: AK Parti'de Ahmet Necdet Sezer 'incelemesi'

AK Parti'deki değişim süreciyle ilgili neden 'Ahmet Necdet Sezer incelemesi' benzetmesi yapıldı? Cezaevlerinde en popüler kitap hangisi? FETÖ davalarında avukat tarifesi neden çok yüksek? Partiye yer arayan Akşener'in ekibi en son Ankara'nın neresinde görüldü? Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

AK PARTİ’DEN ADAYLARA 'SEZER İNCELEMESİ'!

AK Parti teşkilatı delegeden il başkanına kadar yenileniyor. Temmuz ayında başlayan kongre süreci gelecek yılın ilk çeyreğine kadar sürecek. 2019 seçimlerine daha güçlü, dinamik bir kadro ile hazırlanma hedefiyle başlayan değişim sürecinde teşkilatlarda FETÖ temizliği yapılacak olması da sır değil. İl-ilçe teşkilatları yenilenirken MİT ve MASAK (Mali Suçları Araştırma Kurulu) raporlarının dikkate alınacağı daha önce yazılmıştı. Bugüne kadar bu iddiayı yalanlayan olmadı. İncelemenin bununla sınırlı kalmadığı, adayların illerinde yakın çevresine ve esnafa da sorulduğu konuşuluyor. 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in atama yapacağı isimlerle ilgili kapıcılardan istihbarat topladığı iddialarını hatırlatanlar, “Yeni Türkiye’de AK Parti'de Sezer yöntemlerine başvuruyor” yorumunu yapıyorlar.

hdp1 .

HDP 'ADALET KURULTAYI' İÇİN KARARINI VERDİ

CHP, Adalet Yürüyüşü’nün ardından ağustos ayı sonunda yapılacak Adalet Kurultayı’na hazırlanıyor. “Partiler üstü” olarak planlanan Kurultay için herkese çağrı var. Adalet Yürüyüşü’ne katılmasa da Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay ve çok sayıda milletvekili ile destek veren HDP’nin Kurultay’a katılıp katılmayacağı merak konusu. HDP yöneticilerinden edindiğimiz bilgiye göre Adalet Kurultayı’na HDP adına resmi katılım söz konusu olmayacak. “Biz dernek veya sivil toplum örgütü değil Meclis’te grubu bulunan 3’üncü büyük siyasi partiyiz” diyen HDP’liler hazırlığı ve planlamasında bulunmadıkları bir çalışmaya resmi katılımlarının doğru olmadığı görüşünde. Ancak HDP’nin tüzel kişiliğiyle katılımda bulunmaması, yapılan çalışmayı desteklemedikleri anlamına gelmiyor. HDP yöneticileri OHAL sürecinde yükseltilen her adalet talebinin yanında olduklarını ve desteklediklerini söylüyor.

marx .

CEZAEVLERİNDE 'BESTSELLER' OLAN KİTAP!

Duyduğumuza göre cezaevlerinde son aylarda HDP’liler ile sosyalist mahkûmların en fazla okuduğu kitap, Karl Marx’ın Louis Bonapart’ın 18’inci Brumaire’i adlı eseri. Yakın zamana kadar faşizmin yükselişini doğru tahlil edebilmek adına siyasi mahkûmlar “Hitler Almanyası”nı anlatan kitapları okuyordu. Şimdilerde ise “Yeni Türkiye”yi analiz için Napolyon’un yeğeni Louis Bonapart’ın cumhurbaşkanı seçildikten sonra darbe yoluyla ele geçirdiği iktidardaki kontrolsüz gücün neticesinde kendisini III. Napolyon olarak imparator ilan ettirmesinin hikâyesi tercih ediliyor...

davatokmakadalet .

FETÖ DAVALARINDA AVUKAT TARİFESİ ÇOK YÜKSEK!

Yargı camiasında en çok konuşulan konulardan biri FETÖ davaları ve FETÖ sanıklarının savunma talebi… Avukatlar meslek etiği gereği herkes için savunma hakkının tartışılmayacağını söyleseler de FETÖ sanıklarını savunmaya pek çoğu yanaşmıyor. Tecrübeli ceza avukatları yerine meslek hayatı boyunca tek bir ceza davasına girmemiş çok sayıda avukat FETÖ sanıklarından vekalet almış durumda. Tarifeler ise çok yüksek. Kimi en az 50 bin lira talep ediyor kimi 300-400 bin liradan söz ediyor. Peki mal varlığına el konulan sanıklar bu paraları nasıl ödüyorlar? Yine avukatların verdiği bilgiye göre yakınları bir yolunu bulup gerekli parayı temin ediyor.

Benzer bir durumun Ergenekon davaları sürecinde de yaşandığını hatırlatan tecrübeli hukukçuların değerlendirmesi şöyle, “O dönem de Ergenekon, Balyoz sanıklarını savunmak çok riskliydi ve tecrübeli birkaç ismin yanı sıra çoğu genç ve idealist meslektaşımız bu riski göze alarak o sanıkları savundu. FETÖ davaları elbette farklı. Kimi müvekkilinde ByLock çıkmamış olmasını kriter olarak sunuyor kimi masum olduğuna inandığı sanıkların davalarını alıyor. Sadece para kazanmak için bu işe soyunanlar ise açıkça söyleyelim, kaybedecek bir şeyi olmayan avukatlar çünkü bazı isimlerin vekaletini aldıktan sonra kendisine basit bir boşanma davasının bile gelmeyeceğini çok iyi biliyorlar. Bu arkadaşlar duruma sadece para kazanmak gözüyle bakıyorlar. Bütün bunlar bir yana bu tip davaların masrafı yüksek. Bir hafta boyunca süren duruşmalar için şehir dışında otelde kalma gereği gibi... Bu nedenle avukatlar birden çok müvekkille anlaşmayı tercih ediyorlar. Bu bir tercih meselesi ama 'masumiyet karinesi' ve 'savunma hakkı' da unutulmamalı.” Yargı camiasında ise “FETÖ avukatları köşeyi dönüyor” yorumu yapılıyor.

meralAKSENER .

MERAL AKŞENER PARTİ EKİBİ İÇİN BİNA BAKIYOR

Partileşme sürecini temkinli adımlarla sürdüren Meral Akşener ve ekibi kuracakları parti için Ankara’da genel merkez binası bakıyor. Çankaya ilçesinden birkaç ayrı noktada bina bakan ekip son olarak Çetin Emeç Bulvarı'nda görüldü! Akşener ve ekibinin partinin kurucu üyeliği için bazı isimlere teklif götürmeye başladığı da konuşuluyor. Partinin finans kaynakları konusunda ise çok temkinli adım atılıyor. Herhangi bir gerekçeyle töhmet altında kalmamak için tüm yardım talepleri de detaylı biçimde inceleniyor.