CHP'li Akaydın: FETÖ'yü aklamaya çalışmadım

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın: Ben, '15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ'nün parmağı yoktur' demedim. FETÖ'yü aklamaya da çalışmadım.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -CHP'li Mustafa Akaydın, darbe girişimine ilişkin açıklamalarının eleştirilmesine cevap verdi.  CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Ben, '15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ'nün parmağı yoktur' demedim. Bu bir darbe teşebbüsüdür; ama birçok yönden değerlendirilmesi lazım" açıklaması yaptı.

CHP'li Mustafa Akaydın "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum.” şeklindeki sözleri nedeniyle tepki toplamıştı. 15 Temmuz Derneği de, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

'SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM'

Bu sözlerinde ardından açıklama yapan Akaydın, "Maalesef son 1 yılda 15 Temmuz'un bir kutlama gibi öne çıkarılması beni rahatsız ediyor. Çünkü 15 Temmuz darbe teşebbüsü çok tartışılacak, üzerinde çok yazılar yazılacak, hakkında konuşulması çok erken bir darbe teşebbüsü. Bunun bir bayram gibi değil de facia gibi bir kara olay gibi bir matemin anılması gibi etkinliklerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Söylediğim basında çıkan her sözümün arkasındayım. " diye konuştu.

'BİR DARBE TEŞEBBÜSÜ VAR FAKAT BUNUN SORGULANMASI LAZIM'

Darbe girişiminin birçok yönden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan CHP'li Akaydın, şöyle devam etti; "Cumhurbaşkanı'mız, 'Bu 15 Temmuz darbe teşebbüsü Allah'ın bize bir lütfudur' dedi. Ne demek bu? Yani biz bunun sonuçlarından yararlanıyoruz, demek. Eğer bir devlet büyüğü, devlet adına böyle bir konuşmada bulunuyorsa bunun sorgulanması lazım. Yani bu darbe teşebbüsünün tiyatro tarafı var. Açıklanmaya muhtaç tarafları var. O gece Boğaz Köprüsü'nde silahlı bir güç var. Bu gücün karşısına halkı niye yönlendiriyorsun? Silahlı Bu insanlar orada da şehit oluyorlar. Bunun hesabının sorulması lazım. Benim söylediğim bu. Benim söylediğim 15 Temmuz'u hafife almak değil. Bir darbe teşebbüsü var; fakat bunun sorgulanması lazım"