Duvar Arkası: CHP'de en çok konuşulan Cumhurbaşkanı adayı!

İlhan Kesici 2019'da adaylığı en çok konuşulan CHP'li... AK Parti ne kadar değişecek? Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti kongrelerinde 'sadece Cumhurbaşkanı'... Akşener'in partisi erken kurulabilir... Meclis'te bir onarım daha başladı! Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

CHP’NİN 2019 İÇİN EN ÇOK KONUŞTUĞU İSİM

İlhan Kesici, getirilmek istenen anayasa değişikliğinin ortada bir sahibi dahi olmadığını söylüyor. .

Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi 2019 Kasım ayında yapılacak seçimle hayata geçecek. Muhalefet cephesi, karşı çıktığı bu değişikliğin ardından bir aday ismi tartışmasını çok doğru bulmuyor. “Aday değil önemli olan ilkeler üzerinden ortaklık” deniliyor. Ama kaçınılmaz olarak bu seçime gidilecek ve muhalefet cephesi de bir aday çıkaracak. Sonar Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı CHP'li İlhan Kesici'nin aday olması durumunda seçimi kazanabileceğini bir süredir iddia ediyor. Bu sözleri CHP’li yöneticilere hatırlatarak, “İlhan Kesici ismini konuşuyor musunuz” diye sorduk. Aldığımız yanıt da, “Biz zaten en çok İlhan Kesici’yi konuşuyoruz” oldu. Cumhurbaşkanı adayının toplumun farklı kesimlerinden oy alabilecek biri olması gerektiğine dikkat çeken CHP’liler, Kesici’nin “liberal” kimliğiyle buna en yakın isim olduğu görüşünde. Hatta Kesici için “neden genel başkan olmasın” diye soranlar da var.

AK PARTİ’DE 'DEĞİŞİM ORANI' BELLİ OLDU

Anayasa değişikliği referandumunun ardından seçimde başarı çıtası yükseldi, 50+1 oldu. Birçok konuşmasında “İşimiz artık daha zor”, “Metal yorgunluğu var” diyerek bu duruma dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, teşkilatlarda kapsamlı değişiklik yapılacağının mesajını verdi. Temmuz ayında başlayan ve yıl sonuna kadar devam edecek il-ilçe kongreleri ile bir yandan FETÖ temizliği yapılacak, diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle “yorgunluk, atalet, çözülme” görülen yöneticiler "vizyoner ve daha gayretli" isimlerle değiştirilecek. Kulislere göre teşkilatlardaki değişim yüzde 60’ı bulacak.

AK PARTİ KONGRELERİNE 'CUMHURBAŞKANI' OLARAK KATILACAK

erdogan1 .

AK Parti 6. Olağan Kongre süreci için, “akkongreler.com” web sitesi kuruldu. Sitede, “AK Parti Genel Başkanı, T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzasıyla yayınlanan mesajda, tüm teşkilatların hazırlanan kurumsal kimliğe uyması ve bunların dışına çıkmaması uyarısı yapıldı. Kurumsal kimlik çalışmasına göre “Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam” sloganıyla yapılacak kongrelerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın kullanılacak fotoğrafları da, logo da, afişler de aynı olacak. Tek değişiklik kongre yeri, tarihi ve saati için yapılacak. Kurumsal kimlik hazırlığına göre bazı kongrelere Cumhurbaşkanı ve Başbakan da katılacak. Liderlerin katılacağı kongrelerde kullanılacak ibare de özel olarak belirlendi. Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı kongrelerde “Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla tüm halkımız davetlidir” ibaresi kullanılacak. Başbakan Yıldırım’ın katıldığı kongrelerde ise “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın katılımlarıyla tüm halkımız davetlidir” denilecek. Örnekleri paylaşılan tasarımlarda hiçbir değişiklik yapılmayacak. Kurumsal kimlik çalışmasına bakılırsa Erdoğan, genel başkanı olduğu partinin kongrelerine sadece “Cumhurbaşkanı” şapkasıyla katılacak.

YENİ PARTİ KURULUŞU ERKENE ÇEKİLEBİLİR

meral aksener .

Meral Akşener önderliğinde başlatılan yeni parti kurma çalışmaları sürüyor. Bugüne kadar yapılan tüm açıklamalarda kuruluş tarihi için sonbahar ayları işaret edildi. Ancak kuruculardan aldığımız bilgiye göre çalışmalar çok hızlı gidiyor. Bu haliyle kuruluş planlanan tarihten daha önce olabilir. Yeni parti için kamuoyu araştırmaları yapıldığını yazmıştık. Gelen sonuçlara göre Akşener liderliğinde bir partinin muhtemel oy oranı yüzde 20’nin üzerinde. Ama araştırmaların asıl amacı farklı. Anketlerle yeni partinin lideri olması beklenen Meral Akşener’in öne çıkan özellikleri, oluşuma hangi bölgede nasıl bakıldığı, birlikte yola çıkılacak isimlere dönük toplumun tepkisi ölçülmeye çalışılıyor. Bu anketler parti kimliği, politikaları ve programının oluşumuna katkı yapacak.

MECLİS’TE YENİ BİR ONARIM DAHA!

15 Temmuz darbe girişimi sırasında atılan bombalar nedeniyle zarar gören Meclis’te geçtiğimiz 1 yıl onarım yılıydı. Bombalanan yerlerin onarımına uzun süredir planlanan ama hayata geçmeyen tadilatlar eklendi. Meclis kulisi ve bahçeler yenilendi. Ancak tadilat bitmedi. 1 Ekim’e kadar tatile giren Meclis’te yeni tadilat çalışması başladı. Bu kez Meclis’in pencereleri ve bazı kapıları değiştirilmeye başlandı. Yeniden inşaat sahasına dönen Meclis’teki bu çalışmanın da Meclis açılışına kadar devam etmesi bekleniyor.