'Vicdan ve Adalet Nöbeti' 5'inci gününde

HDP’nin Diyarbakır’da Ekin Ceren Parkı’nda devam eden “Vicdan ve Adalet Nöbeti” 5’inci gününde devam ediyor. Nöbeti ziyaret eden sivil toplum örgütleri 'adalet' çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti dördüncü gününü geride bıraktı. Vicdan Nöbetin'in yanısıra akşamları da ses çıkarma ve ‘ışıklarını yak-söndür’ gibi eylemler yapılıyor. Gün içerisinde ise farklı sivil toplum örgütlerinden de ziyaretler gerçekleşiyor.

Dihaber'de yer alan habere göre, emek ve meslek örgütleri, eyleme desteklerini açıklarken İHD, TTB, KESK TMMOB nöbet alanını ziyaret etti. Türkiye’de adaletin zarara uğratıldığını söyleyen Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp, ise “Ülkede ana muhalefet partisi ve ikinci muhalefet partisi adalet için kendini yollara alanlara vurmuşsa bu ülkede adaletten bahsedilemez” diye konuştu.

'DESTEK ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Hem TTB Merkez Konseyi olarak hem de Diyarbakır Tabib Odası olarak görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Gökalp, “Ben Diyarbakır’a gittiğim zaman Vicdan ve Adalet Nöbetine destek ziyaretinde bulundum. Herkesin de bu nöbetlere katılmasını önemli görüyorum” diye kaydetti.

16 Nisan referandumundan önceki “Hayır” cephesinin çalışmalarına atıfta bulanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Genel Başkanı Emin Koramaz, ise “Bu sistemden rahatsız olan tüm kesimler kendi çalışmalarını yürütmeli ve bu çalışmalar ortaklaştırılarak Vicdan ve Adalet nöbetleri de büyütülmelidir” çağrısı yaptı.

TMMOB üzerindeki baskılara işaret eden Koramaz, “OHAL süresince KHK’ler ile işlerinden edilen meslektaşlarımızın haklarını aramak da bizim görevimizdir, bu baskılara karşı bizim tutumumuz net olacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik de, demokrasi ve adalet arayan herkesin asgari düzeyde taleplerini ortaklaştırması gerektiğini kaydetti. Bozgeyik, “herkesin durduğu yerden bir adım atıp ortak noktada buluşması gerekir” değerlendirmesi yaptı. Bozgeyik, HDP’nin nöbetini desteklediklerini de belirtti.  HDP’li vekillerin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretinde bulunan İHD Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır’da devam eden ablukanın kamu düzenini tesis edemeyeceğini, tersine halkın öfkesini büyütmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi.