Bozdağ: FETÖ'yle mücadelede kritik adımlar attık

Adalet Bakanlığı'ndan Başbakan Yardımcılığı görevine geçen Bekir Bozdağ devir teslim töreninde FETÖ ile ilgili bugün herkesin konuştuğunu ancak mücadelenin en kritik adımlarının kendi döneminde adalet ve yargı teşkilatında atıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanlığı görevini Abdülhamit Gül'e devrederken yaptığı açıklamalarda bugün herkesin FETÖ'ye tepki gösterdiğini ancak kendi döneminde bu mücadelede en önemli adımların kendi döneminde atıldığını söyledi. Yeni bakan Gül ise, "Bu görevi tevdi eden sayın Başbakanıma sayın Cumhurbaşkanıma saygılarımı sunuyorum. Sayın Bakanımızın da Başbakan Yardımcısı olarak tecrübelerinden istifade edeceğiz. AK Parti adalet ve kalkınma üzerine reformlarını yapan bir iktidardır. Biz kendimizle yarışan bir hareket olarak, reformları inşallah artıracağız" dedi.

Bozdağ'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

BUGÜN HERKES ELEŞTİRİYOR: Bugün baktığınızda herkes FETÖ'ye bir şey söylüyor, eleştiriyor. Ancak FETÖ ile mücadele çok önce başladı. O süreçte, Adalet Bakanı, HSYK Başkanı ve hükümet olarak büyük bir birlik gerçekleştirdik. Çıkan kanunla hem HSYK'daki başkan ve üyeleri, tetkik hakimleri, adalet akademisi başkan ve üyeleri, bütün bunların görevlerini sonlandıran, buralardaki FETÖ hakimiyetini son veren kanunlar çıkarıldı. Kurulan mahkemelerin kaldırılması ve diğer tedbirler konusunda çıkarılan düzenlemeler bu örgütle mücadele konusunda önemli adımlar attı.

15 TEMMUZ GECESİ TAHKİKATLAR BAŞLADI: 15 Temmuz'da giderken bu adımlar, darbecilerin ifadelerine de yansıdı. 15 Temmuz, yargı bakımından da bir milattır. Meydan okuyan bir yargı geldi. Daha darbenin başarılı ya da başarısız olduğunun belli olmadığı dönemde tedbiri alan Türk yargısıdır. O gece HSYK, yaklaşık 3 bin hakim ve savcıyı açığa aldı. Pek çok yargı mensubu ile ilgili tahkikatlar başladı. Ben gözüm arkada kalmadan gidiyorum. Her zaman onunla beraber olacağım. Onun başarısı için koşacağımı buradan ifade ediyorum.

TÜRKİYE'DE ADALET VAR MI?

Kabine değişikliği ile Başbakan Yardımcısı olan eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM'de Milletvekillerinin "Türkiye'de 'adalet' var mı?" sorusuna yanıt verdi. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de 'adalet' var mı? diye başlayan bir dizi soru sordunuz. Elbette Türkiye'de 'adalet' var. Ama adalet görevini yerine getirmek üzere görev yapanlara karşı bir adaletsizlik, haksızlık var. Elinizi vicdanınıza koyun 15 milyon adli işlem var. 15 milyon içerisinde Parlamento'da milletvekillerinin ya da dışarıda medyanın başak çevrelerin tartıştığı karar, dava, ceza sayısı baktığınızda gerçekten çok az sayıda. İkincisi yargı tabi bu son dönemde bu işleri yaparken de bir sürü travmalar da geçirdi. Meslekten ihraçlar var. Tüm bu şartlar altında gerçekten hakim ve savcılarımız görevlerini büyük bir özveri ile yapıyorlar ve milletimizin kendilerinden beklediği adaletin zamanında doğru tecellisi için çalışıyorlar." (HABER MERKEZİ)