AK Parti ve MHP, içtüzük değişikliğini Meclis'e sunuyor

AK Parti ile MHP, daha önce anlaşma sağladığı TBMM İçtüzüğü değişikliği metnini yarın TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM İçtüzük değişikliğine ilişkin anlaşma sağlayan AK Parti ile MHP, Meclis'te konuyla ilgili bugün toplandı. Toplantı yaklaşık 6 saat sürdü.

Toplantı sonrasında AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, ortak açıklama yaptı.

Akçay, 22 Haziran'da başladıkları çalışmayı, tam bir mutabakat içerisinde, her iki partinin imzasıyla yarın TBMM Başkanlığı'na sunacaklarını söyledi. MHP'li Akçay, "Çok yararlı bir görüşme oldu. Karşılıklı görüşler ve öneriler, içtüzük değişikliğine dercedilmiştir" dedi.

AK Parti ve MHP içtüzük konusunda anlaştıAK Parti ve MHP içtüzük konusunda anlaştı

Çalışmanın, TBMM'nin denetim yollarını daha iyi yapabilmek, yasama faaliyetlerini daha etkin ve verimli hale getirmek adına değişiklikleri içerdiğin söyleyen Elitaş, "Gönül isterdi ki içtüzük teklifine diğer siyasi parti grupları da katılsın. Dileğimiz, ümidimiz ve çağrımız şudur ki anamuhalefet partisi ve diğer parti, anayasa komisyonundaki çalışmalarda, varsa bu konuda katkı vermeleridir" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Elitaş, Akçay, Gül ve Parsak İçtüzük değişikliğine ilişkin hazırlanan kanun teklifini imzaladı. (HABER MERKEZİ)