Kılıçdaroğlu: Hükümete yakın ülkücüleri saldırtmayı planlıyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İstanbul'a yaklaştıkça kulağımıza gelen provokasyon duyumları var" sözlerine açıklık getirdi: "Ülkücüler içinden hükümete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar. Polisin bu saldırıyı önleyeceğini bekleriz."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Yürüyüşü 21. gününde devam ederken, kortej İstanbul'a yaklaştıkça, hükümet yetkilileri eleştirinin dozunu artırdı. Dün çeşitli tv kanallarında konuşan bakanlar, Adalet Yürüyüşü ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'teröre' hizmet etmekle suçlarken, Başbakan Binali Yıldırım da 'Gaflet Yürüyüşü' ifadesini kullandı. İstanbul girişinde yürüyüş kortejine yönelik provokasyon duyumları aldıklarını söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un CHP'ye yönelik 'provokasyonlara karşı dikkatli olunsun' uyarısının kendilerini haklı çıkardığını söyledi.

'OHAL BAHANESİYLE YASAKLAMA GİRİŞİMİ'

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin'e konuşan Kılıçdaroğlu, aldıkları provokasyon duyumuna ilişkin ise şu bilgiyi verdi:

"Ülkücüler içinden hükümete yakın bir grup bu amaçla kullanılacak. İstanbul’a yaklaşılan bir noktada üzerimize saldırtacaklar. Polisin bu saldırıyı önleyeceğini bekleriz. Görünüşte saldırıyı hükümet yaptırmamış, bizim Adalet Yürüyüşünden tahrik olmuş bir grup yapmış olacak.

Bu da hükümetin eline, yürüyüşümüz İstanbul’a ulaşmadan 'toplum kutuplaştı, kamu düzeni tehdit altında' diyerek Olağanüstü Hal gerekçesiyle yasaklama bahanesi verecek.”