'Bayramları özgür kılan barış erdemidir'

Tutuklu olan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'den bayram mesajı: Bayramları özgür kılan...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kars Milletvekili  Ayhan Bilgen, Gazete Duvar aracılığıyla bir Ramazan mesajı yolladı. Bilgen mesajında, "Bayramları; özgür ve güvenli günler kılacak olan toplumsal barış erdeminin yerleşmesidir" dedi.

Bilgen'in Silivri Kapalı Cezaevi'nden yazdığı bayram mesajı şöyle:

"Müslümanların değer dünyalarında yaşanan çürüme, tüm toplumsal ilişkiler gibi bayramlarla ilgili davranışta da yozlaşmaya neden olmuştur. İnanç dünyası ve manevi değerler, tüm insanlığın mutluluğu ve ortak kurtuluş ahlakının inşası açısından önemlidir. Oruç nasıl her türlü iktidar hırsı ve kirlenmeden arınmaysa Ramazan Bayramı da bunun mükafatı olarak mutluluğun paylaşılmasıdır.

Dinin, samimi duygular yerine gösteriş, istismar ve ikiyüzlü ilişki ağının parçası haline gelmesi, tüm ibadetler gibi bayramların da işlevini kaybetmesine, özünden uzaklaşmasına zemin oluşturmuştur. Ülkenin bir bölgesinde acılar yaşanırken sergilenen duyarsızlık, yine İslam coğrafyasında Yemen’de çocuklar açlık ve ilaçsızlıktan ölürken sergilenen sorumsuzluk, bayramları da buruklaştırmaktadır. Paylaşma, dayanışma gibi insan olmanın en doğal davranış unsurlarının bile zayıflamış olması toplumsal hayatı tehdit etmektedir. Bayramları; özgür ve güvenli günler kılacak olan toplumsal barış erdeminin yerleşmesidir. Farklılıkları kavga nedeni olmaktan çıkarıp zenginlik verileri kılmak ancak bayramları da toplumsal barışla anlamlı kılarak taçlandırmakla mümkün olur. Duvar'daki arkadaşlarla birlikte herkesin bayramını kutluyorum." (HABER MERKEZİ)