'Damatlar dışarıda vekiller içeride'

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a başlatılan 'Adalet Yürüyüşü'ne, birçok şehirden destek geldi. En kitlesel eylemlerden birisi de İzmir'de gerçekleşti. Manisa ve Samsun'da yapılan eylemlerde 'damatlar dışarıda, vekiller içeride' sloganları atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına mahkum olup tutuklanmasının ardından bugün Ankara'dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'den, Manisa'dan, Kocaeli'nden ve Çanakkale'den destek geldi. İl başkalıkları tarafından yapılan çağrıya cevap veren 'Adalet' yazan pankartlar taşıdı. Eylemlerde sık sık  "Vekiller içeride damatlar dışarıda" sloganları atıldı.

Ankara'dan 'adalet yürüyüşü' başlatıldıAnkara'dan 'adalet yürüyüşü' başlatıldı

YÜRÜYÜŞE İZMİR'DEN DESTEK

CHP'nin düzenlediği 'Adalet Yürüyüşü'ne İzmir'de HDP, DİSK, KESK,TMMOB destek verdi. Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek isteyen İzmirliler Konak Meydanı'nda toplandı. CHP İl Başkan Asuman Ali Güven, yaptığı konuşmada 16 Nisan referandumunu birlikte yaşadıkları arkadaşlarıyla birlikte adalet, hukuk ve parlamenterlere özgürlük istediklerini söyledi. Türkiye'de adalet, hukuk, demokrasi ve özgürlük istediklerini belirten Güven “Yürütülen faşizm uygulamaları, arkadaşlarımız, gençler ve milletvekillerinin tutuklanması Cumhuriyet Türkiyesi'ne yakışmamaktadır" dedi.

Gandhi kimdir? Tuz Yürüyüşü nedir?Gandhi kimdir? Tuz Yürüyüşü nedir?

'HUKUKİ BİR KARAR DEĞİL'

CHP Samsun İl Başkanılığı tarafından İlkadım İlçesi Anıt Parkta bulunan Atatürk Anıtı önünde protesto eylemi düzenlendi. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz ve partinin teşkilat üyeleri mahkeme kararına tepki gösterdi. Basın açıklaması yapan Akcagöz, "Bu kararın hukuki bir tarafı yoktur. Ülkede giderek uzaklaşılan adalet zemini, bu tutuklama kararı ile birlikte bir defa daha gördük ki. önemli bir irtifa kaybetmiştir. Ülke OHAL rejimi ile idare edilmektedir. Hukuk güvenliği kalmamıştır. Yargı bağımsızılğından söz etmek mümkün değildir. Yargı bağımsızlığınıın olmadığı yerde adalet de kalmamış demektir. Oysa ki devletin temeli adalettir. Şu anda, adliye koridorlarında hüküm süren, AKP yargısıdır. Yargı siyasallaşmıştır" dedi.

İstanbul'da 'adalet nöbeti'İstanbul'da 'adalet nöbeti'

chp2

'TUTUKLU MİLLETVEKİLİ SAYISI 12 OLDU'

'Adalet' yürüyüşünün bir diğeri de Manisa'da gerçekleşti. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul yaptığı açıklamada, CHP'li Berberoğlu'nun tutuklanmasıyla birlikte cezaevindeki milletvekili sayısının 12'ye yükseldiğini ifade ederek, "Son olarak siyasi bir karar ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, 25 yıl hapis cezası hükmü ile gazetecilik faaliyeti, casusluk olarak nitelendirilip tutuklanmıştır. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu ile birlikte cezaevindeki tutuklu milletvekili sayısı 12 olmuştur" diye konuştu.

Adalet yürüyüşünde anne protestosu: Ben sığır tezeği taşıyıp okuttum oniAdalet yürüyüşünde anne protestosu: Ben sığır tezeği taşıyıp okuttum oni