Sol partilerden 'TKP' çağrısı

TKP ismi konusunda kavgaya varan anlaşmazlık için çağrı: Sorumluluk duygusuyla hareket edin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Komünist Partisi (TKP) adının kullanımı konusundaki anlaşmazlıkların KP ve HTKP olarak ayrışan iki parti arasında yol açtığı gerilim hafta sonu farklı şehirlerde kavgalar yaşanmasına kadar vardı. Olayın karşılıklı şiddete dönüşmesinin ardından ÖDP, EMEP, EHP, HDK, Halkevleri ve KÖZ ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, KP ve HTKP’ye 'şiddete son verin' çağrısı yapıldı.

“Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez. Aynı gelenekten gelen KP ve HTKP arasındaki tartışma ve sorunlar karşılıklı şiddet uygulama boyutuna ulaşmıştır" denilen açıklamada, "Faşizmin işçi ve emekçilere, devrimci, ilerici ve yurtseverlere karşı azgınca saldırdığı koşullar altında ilerici, devrimci saflarda birbirine karşı şiddet uygulanması kabul edilemez" denildi.

'KONUŞARAK ÇÖZÜLEBİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: "Türkiye’de ilerici, devrimci hareketin kendi arasındaki siyasi anlaşmazlıkları şiddet yoluyla çözme yaklaşımı tek adam rejimine karşı demokrasi mücadelesi verenlere zarar vermekten başka bir sonuç yaratmaz. İlerici güçler arasındaki sorunların tartışarak, konuşarak, eleştiri ve özeleştiri yöntemiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle tarafların sorumluluk duygusuyla hareket edeceklerine inanıyor, bunun gereğini yapmaya çağırıyoruz. Faşizme karşı yan yana gelmeye, omuz omuza mücadele etmeye en fazla ihtiyacımız olduğu böylesi bir dönemde, ortak mücadele zeminini zedeleyen bu tutumdan vazgeçmeye ve 'sol duyuya' davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

'TKP' kavgası: 15 yaralı'TKP' kavgası: 15 yaralı

Etiketler kavga tkp hdk ÖDP HTKP EMEP KP