MHP’li muhaliflerin gözü mahkeme kararında

Anayasa değişikliği referandumunda “Hayır” cephesinde yer alan MHP’li muhaliflerin yol haritasını 20 Haziran’da görülecek olağanüstü kurultay davası şekillendirecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Referandum sonrası gözler MHP’li muhaliflere çevrildi. Yeni parti için istişareleri sürdüren muhalifler karar için 20 Haziran’da görülecek olağanüstü kurultay davasının sonucunu bekliyor.

Olağanüstü kongre tartışmaları sonrası MHP’den ihraç edilen muhalifler referandum sürecinde “Türk Milliyetçileri Hayır Diyor” platformu kurdu. Muhaliflerin referandum sonrası gündemi de YSK’nın tartışmalı mühürsüz oy kararı oldu. Bu arada “Hayır” cephesindeki ilişkileri sıcak tutmak için de bu cephede yer alanlara nezaket ziyaretleri yapılmaya başlandı.

Muhaliflerin öne çıkan isimlerinden Meral Akşener önce Saadet Partisi’ni ziyaret ederek Temel Karamollaoğlu ile ardından Demokrat Parti’yi ziyaret ederek Gültekin Uysal ile görüştü.

3 KADEMELİ İSTİŞARE SÜRECİ

Bu arada birlikte yol yürüyen muhalifler arasında bundan sonra ne yapılacağıyla ilgili 3 kademeli bir istişare süreci yürütülmeye başlandı. Edinilen bilgiye göre MHP’deki kongre tartışmaları sırasında genel başkan adaylığını açıklayan Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan arasında görüşmeler yapılıyor. Diğer bir istişare ise bu süreçte birlikte yol yürünen tüm kişi ve kesimleri kapsıyor. Eski bakanlar, eski-yeni milletvekilleri, ülkü ocakları eski başkanları, sivil toplum örgütü, dernek temsilcileri ile görüşmeler yapılıyor. Ayrıca bu süreçte akademisyen ve uzmanlarla da analizler gerçekleştiriliyor, fikir alışverişlerinde bulunuluyor.

YENİ PARTİ FİKRİNE YÜZDE 90 DESTEK

Muhaliflerden alınan bilgiye göre yürütülen istişare süreçlerinde yeni bir parti kurulmasına yüzde 90 oranında destek geldi. Kurulacak partinin merkez sağda farklı kesimleri kucaklayacak bir parti olması gerektiği görüşü ağırlık kazandı.

20 HAZİRAN BEKLENECEK

Muhaliflerin yeni parti fikri olgunlaşmaya başladı ancak kongre tartışmaları sürecinde mahkemeye taşınan hukuk mücadelesinin de sonucunun beklenmesi gerektiğine karar verildi.

MHP’de delegelerin oyuyla, çağrı heyeti tarafından gerçekleştirilmek istenen kurultayla ilgili üst mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Dört genel başkan adayı bu karara itiraz etti. Şimdi muhalifler yeni partiyle ilgili bir karar vermeden önce 20 Haziran 2017’de görülecek davanın sonucunu bekleyecek.

Etiketler MHP mahkeme muhalif