Meclis 23 Nisan oturumunda Atatürk tartışması

Meclis'in 23 Nisan özel gündemli toplantısı Atatürk tartışmasıyla açıldı. CHP milletvekilleri, konuşmasında Atatürk ve silah arkadaşları yerine 'tüm tarihi şahsiyetler' diyen Meclis Başkanı Kahraman'a tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM, kuruluşunun 97. yıldönümü nedeniyle özel gündemle toplandı. Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlık yaptığı toplantı için salona ilk giren lider CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP milletvekillerinin alkışlarla ayakta karşıladığı Kılıçdaroğlu yerine geçtikten sonra AK Parti Grup Başkanvekilleri Naci Bostancı ve Mustafa Elitaş da Kılıçdaroğlu'nun yanına giderek tokalaştı.

Kılıçdaroğlu'nun ardından Başbakan Binali Yıldırım Genel Kurul Salonu'na girdi. Yıldırım da AK Parti milletvekilleri tarafından ayakta alkışlarla karşılandı. Genel Kurul saat tam 14.00'de İstiklal Marşı'yla açıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da oturum açıldıktan sonra salona girdi.

CHP VE HDP'LİLER AYAĞA KALKMADI

Erdoğan'ın Genel Kurul'a geç gelmesi CHP'li milletvekillerinin tepkisine neden oldu. Bunun üzerine Meclis Başkanı Kahraman, Erdoğan'ın Meclis'e erken geldiğini, kendisinin karşıladığını söyledi. Erdoğan'ın salona girişi sırasında tüm Bakanlar Kurulu üyeleri ve AK Parti milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladı. CHP ve HDP milletvekilleri ise yerinden kalkmadı.

Meclis Genel Kurulu'nun özel oturumuna Yüksek yargı organlarının başkanları, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yabancı misyon temsilcileri de katıldı.

KAHRAMAN'IN KONUŞMASINA TEPKİ

Genel Kurul Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açılış konuşması ile başladı. Kahraman konuşmasında tüm tarihi şahsiyetleri saygıyla andığını söyledi. CHP milletvekilleri Atatürk'ün adının anılmamasına tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Kahraman'a "Mustafa Kemal Attaürk ve silah arkadaşlarınızı anmamanızı kınıyoruz" dedi. Kahraman bu tepki üzerine tekrar tüm tarihi şahsiyetleri andığını söyledi.

TBMM'de gergin 23 Nisan oturumuTBMM'de gergin 23 Nisan oturumu

BAHÇELİ'YE AK PARTİ'DEN ALKIŞ

Meclis Başkanın ardından liderler 10'ar dakika söz aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye çıkarken alkışladı. Bahçeli konuşurken de, Ak Parti milletvekilleri tarafından iki kez alkışlandı.

YILDIRIM LİDERLERLE TOKALAŞTI

Oturumun sonunda da Başbakan Binali Yıldırım; CHP ve MHP gen başkanlarının yanısıra HDP yöneticileriyle tokalaştı.