Baydemir: Hani Kürtler 'evet' diyecekti?

Referandumunun ardından ilk grup toplantıları yapılıyor. HDP grubunda Parti Sözcüsü Osman Baydemir konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi referandumun ardından grup toplantısını gerçekleştirdi. HDP grubunda konuşan Osman Baydemir "Kürtler yüzde 65 evet diyecek" diyorlardı, hatırlar mısınız?" diye sordu.

"Aleviler, Kürtler, Türkler, Êzidîler... Yeni bir anayasa inşa mücadelesini birlikte başlattığımızı ilan ediyorum. Kürtler yüzde 65 evet diyecek" diyorlardı, hatırlar mısınız? Cizre'ye, Şırnak'a, Sur'a, Silvan'a baktıklarında yüzleri kızarmıştır. Bu arada, ilk defa olarak bölgedeki belediyelerin kaynakları bir seçimde harcandı. Kayyım bitecek. Gün gelecek hesaplar açılacak. Cezaevlerinde açlık grevleri devam ediyor. 63. günde olan cezaevi var. Bazı mahpuslarda kalıcı hasar belirtileri görülüyor" diyen referandum sırasında Muş'ta çekildiği belirtilen bir fotoğraf da paylaştı.

hdp

YÜZLERCE ÖRNEKTEN BİRİ

Baydemir seçim sandığı kurulu bir sınıfın önünde çekildiği belirtilen fotoğraf için şunları söyledi: "Bugün dünden çok daha umutlu, kararlı, heyecanlıyız. Mücadele azmimiz, bu umudu yaşatan milyonların bu ülkedeki varlığıdır. Hayır mücadelesi bir kez daha başlıyor. Selam olsun bu mücadeleyi onurla omuzlayanlara... Büyük baskı uygulandı. Bize selam verenler kameraya alındı. Kürt coğrafyasında yurttaşlarımız silahların gölgesinde sandığa gitti. Burası Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Şimlak (Dağdibi) köyü.  Muş ilinde, aynı beldedeki 32 sandıkta hayır ve geçersiz sıfır iken oyların tamamı evet lehine. Bu yüzlerce örnekten biri."

HDP MYK'DAN AÇIKLAMA

Referandum sonrası, 17 Nisan Pazartesi günü toplanan HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Sonuç bildirgesinde YSK'nin güvenilmez bir kurum haline geldiği, sonuçların meşruiyetinin olmadığı belirtildi.