Binali Yıldırım'dan balkon konuşması

Referandum sonuçlarının ardından Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde konuşma yaptı. Yıldırım, "Demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa değişikliği referandumunda resmi olamayan sonuçları % 51.4 "evet" oyu çıktı. Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi önünde toplananlara hitap etti.

Bütün vatandaşlara teşekkür ettiğini söyleyen Binali Yıldırım, "Bu oylamayla demokrasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmıştır. Çıkan bu sonucu en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye. Bir özel teşekkür ve selam... Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Kendisini defalarca balkon konuşması yaptığı yerden, tüm teşkilatım adına selamlıyorum" dedi.

Yıldırım'ın mikrofonuna müdahaleYıldırım'ın mikrofonuna müdahale

'MİLLET NOKTAYI KOYDU'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP teşkilatına da teşekkür eden Yıldırım, "Diğer partilerimize de yaptıkları olumlu katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Her kesimin düşüncelerinin farklı olduğunu belirten Yıldırım, "Elbette farklı düşüncelerimiz olacak ama neticede birliğimizi beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Demokrasinin güzelliği de budur. Meydanlarda farklı şeyler söyledik. Ama son sözü millet söyledi, evet dedi noktayı koydu. Halkın iradesi nasıl tecelli ederse o sonuç başımızın tacıdır dedik. Halkımız seçimini yapmış, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine olur vermiştir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Merkezi'nde kutlamaAK Parti Genel Merkezi'nde kutlama

'BU HALKOYLMASININ KAYBEDENİ YOKTUR'

Referandumun kaybedeni olmadığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Bu halkoylamasının kaybedeni yoktur. Kazanan Türkiye'dir. Kazanan aziz milletimdir. Şimdi artık dayanışma, beraber olma, birlikte Türkiye olma zamanıdır. Evet çıktığı için mutluyuz" dedi.

'KİMSENİN KALBİ KIRIK OLMASIN'

"Kimsenin kalbi kırık olmasın, kimse mahsun olmasın" diyen Yıldırım, 2019'a kadar gerekli çalışmaların yapılıp, ilk seçimlerde "cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"ne geçileceğini kaydetti.

"Evet çıkmasıyla kalkınmanın hızlı hale geleceğinin savunan Yıldırım, "Bu halkoylamasında hayır diyen de evet diyen de birdir, beraberdir. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Demokrasi bizim ortak değerimizdir" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Baydemir: Herhangi bir veri sonuç değilBaydemir: Herhangi bir veri sonuç değil

'YSK'ya da AA'ya da güvenmiyoruz, referandum bitmedi''YSK'ya da AA'ya da güvenmiyoruz, referandum bitmedi'

Avrupa Parlamentosu'ndan üyelik açıklamasıAvrupa Parlamentosu'ndan üyelik açıklaması

HDP'den YSK'ya çağrı: Karardan dönülebilirHDP'den YSK'ya çağrı: Karardan dönülebilir