HDP’nin final mitingi Diyarbakır'da!

HDP referandum mitinglerinin sonuncusunu bugün Diyarbakır’da gerçekleştiriyor. Mitingde konuşan Pervin Buldan, "Direnen milyonları görmezden geldiler. Sokağa çıkma yasağı sırasında direnen halkı gördüler" diye konuştu. Daha sonra söz alan HDP Sözcüsü Baydemir, "Yarın sadece bir referandum olmayacak, aynı zamanda bir mahkeme olacak." dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Referandum kampanyası için birçok ilde miting düzenleyen HDP, final mitingini Diyarbakır’da gerçekleştiriyor. Bugün İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek mitinge HDP’li milletvekilleri Osman Baydemir ile Pervin Buldan konuşmacı olarak katılacak. HDP Diyarbakır milletvekillerinin de katılacağı mitingde sanatçılar Azad Bedran ile Suavi konser verecek.

Miting öncesi açıklamada bulunan tertip komitesi bütün hazırlıkların tamamlandığını ve güvenlik önleminin had safhada alındığını belirterek, Diyarbakırlıları İstasyon Meydanı’na davet etti.

Açılış konuşmasını yapan HDP İl Başkanı Gülşen Özer, yağmura rağmen miting alanını terk etmeyen seçmenlere, "Amed halkı surlar kadar dimdik ayakta duruyor" diye seslendi.

Özer, "8 Mart'ta ve Newroza da Na dediğinizi gösterdiniz. Sonuç ne olursa olsun siz kazandınız" dedi.

HDP İstanbul milletvekili Pervin Buldan, "Yarın belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz. Bütün Türkiye geleceğini oylayacak. Milletvekili ve belediye başkanlarının tutuklandığı bir süreçte referandum bütün Türkiye'yi ilgilendiriyor, ancak en çok Kürt halkını ilgilendiriyor. Yarın AK Parti zulmünü sandığa gömecek " dedi.

'DİRENEN MİLYONLARI GÖRMEZDEN GELDİLER'

"AKPve MHP'nin bu ülkeye getireceği tek şey idam" diyen Buldan "Direnen milyonları görmezden geldiler. Sokağa çıkma yasağı sırasında direnen halkı gördüler. Bu halkın önünde saygıyla eğiliyorum

Binlerce insanın bu meydanda toplanması Ankara'ya mesajdır. Ankara direnen halkın mesajını görmeli" diyerek konuşmasına devam etti.

pervin736

Akp'yi iktidar yapan Kürtler oldu diyen Buldan, yarın Akp'yi iktidardan indirecek olan da Kürtler olacak. Akp'nin şiddet, ret ve inkar politikalarına son vermenin zamanı gelmiştir. Akp'yi yarın sandığa gömeceğiz. Sandığa giderken tutuklu vekilleri belediye başkanlarını, sur'u, Cizre'yi düşünün ve bu şekilde oy kullanın. Vicdanı olan hiç bir Kürt 'Evet' demeyecektir.

Cumhurbaşkanı'nın "HDP'nin paralarının Kandil'e gidiyor" şeklinde HDP'ye iftira attığını söyleyen Buldan, "İspat edemezseniz istifa edecek misiniz?" diye sordu.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine değinen Buldan, "Onlar devletin zulmüne karşı direniyorlar. Adalet bakanı'na sesleniyoruz, bir tek kişinin ölümünden hükümet sorumlu olacaktır" dedi

Buldan konuşmasını "Yarın güzel bir gün olacak, herkesin umudu yeniden yeşerecek. Demokrasinin, özgürlüklerin ve barışın önü açılacak.bunun için emek veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde bitirdi.

'YARIN SADECE BİR REFERANDUM OLMAYACAK...'

Pervin Buldan'ın konuşmasından sonra Milletvekilleri Dilek Öcalan, M. Ali Aslan, Ahmet Yıldırım, Ziya Pir, İmam Taşçıer ve Felknas Uca'nın yanı sıra, cezaevlerindeki açlık grevi ile dayanışmak amacıyla 2 günlük açlık grevinde bulunan HDP Diyarbakır milletvekili Sibel Yiğitalp mitinge katılanları selamladı.

HDP Eş başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ ile DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ile tutuklu milletvekillerinin ortak mesajı okundu. Ortak mesajın ardından HDP Sözcüsü Osman Baydemir konuştu. Baydemir konuşmasına Kürtçe başlayarak,"Yarın sadece bir referandum olmayacak, aynı zamanda bir mahkeme olacak. Nüfus cüzdanı ve seçmen kağıdını yanınıza alın" dedi. Baydemir şöyle devam etti: "Halkımızın evlerine yazı yazanları, Tahir Elçi'nin faillerinin bulunmadığını, kentlerin tanklarla yıkıldığını, Taybet anayı ve milletvekillerinin tutuklu olduğunu unutmayın. Yarın sandıklara gittiğinizde mührü öyle bir vurun ki kulaklarından asla çıkmasın."

Diyarbakır Belediyesine kayyım atanmasını 'darbe' diye niteleyen Baydemir, kayyım atanan ilçeleri tek tek sayarak, mitinge katılanlarla birlikte "Kayyım atanmasına Hayır" dedi.

"Bir yerde zulüm varsa buna karşı direnenler de vardır" diyen Baydemir, "İnkara karşı Hayır demek için sandığa gideceğiz. 'Demirtaş cesaret bulaşıcıdır diyor' bu cesareti biz sizden aldık. 'Dört duvara koymuşuz istedikleri duvara yaslansınlar' diyor. Biz dört duvara direnen bir gelenekten geliyoruz. Mazlum Doğan'ın Kemal Pir'in geleneğinden geliyoruz. 16 Nisan'da bu inançla gideceğiz."

Diyarbakır'da her 5 kişiden 4'ünün işsiz olduğunu söyleyen Baydemir, "Eğer gençleri düşünüyorlarsa müzakere masasını terk etmezlerdi" diye konuştu.

Baydemir, konuşmasını "Yarın sandığa gittiğimizde barışın çocuklarını hatırlayarak gideceğiz ve onlar için oy kullanacağız" diyerek bitirdi.

Beydemir'in konuşmasının ardından miting Azad Bedran'ın konseriyle devam etti.