Çiçek Otlu: Erdoğan nereye gitse gözaltı yapılıyor

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu serbest kalmasının ardından referandum sürecini değerlendirdi. Otlu 'hayır' kampanyasına yönelik baskı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da 4 Nisan günü evine yapılan baskınla gözaltına alınan ve bugün "adli kontrol" şartıyla serbest serbest bırakılan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu gözaltı sürecinde yaşadıklarını Dihaber'e anlattı. Otlu, "Erdoğan hangi ilde miting yapıyorsa o ilde mutlaka gözaltı yapılıyor" diye konuştu.

Referandum öncesi artan baskı ve gözaltı furyasını değerlendiren Otlu, "Aslında bu referandum AKP'nin kaderi halinde. Referandum süreci başladığından itibaren HDP Eşbaşkanlarımız Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile vekillerimiz gözaltına alındı, tutuklandı. Belediye başkanlarımız gözaltına alındı, tutuklandı ve kayyım atandı. Buralardan baktığımızda tüm demokratik 'Hayır' cephesini oluşturan kesimlere yönelik bu baskının zulmün artacağını gösterdi" dedi.

'HAYIR ÖNDE'

Partilerinin birçok ilde çalışmaya devam ettiğini söyleyen Otlu, "Bunun üzerine de hem HDP bileşeni olmamız hem de ESP'nin kendi faaliyetini yürütmesinden dolayı AKP hükümeti devrimci, demokratlara yönelik sürekli gözaltı ve tutuklama terörü ile bu referandumda demokratik siyasal alanı sindirmeye ve susturmaya çalıştı. Gözüken şudur, halklarımız kesinlikle kendisini yönetecek bir tane tek adam, tek başkan istemediğini beyan ediyor ve Hayır önde. Bu referanduma da 4-5 gün kaldı. Kesinlikle kazanamayacağı gözüküyor. Bundan dolayı da dikkat edin Tayyip Erdoğan hangi ilde miting yapıyorsa o ilde mutlaka gözaltı yapılıyor" diye konuştu.

'30 SAAT KELEPÇE TAKILDI'

Gözaltında işkenceye maruz kaldığını söyleyen Otlu, "Ben de getirilirken 30 saatlik yol boyunca kelepçeli şekilde getirildim. Sonuçta bir partinin Genel Başkanıyım herhangi bir savcı veya hâkim çağırsa bu gözaltı ile ilgili ifade verebilirdim. Ama bunu tercih etmediler. 30 saatlik yolculuktan sonra gözaltı yaptılar. OHAL döneminde yapılan bu baskıcı yöntemleri protesto etmek amacıyla parmak izi ve fotoğraf vermedim. Özellikle hastanede 'Diktatöre Hayır', 'Seni Başkan yaptırmayacağız' dediğim için ağzımı kapatarak, kollarım kelepçeli bir şekilde sürükleyerek, vurarak, darp ederek beni hastaneye soktular. Özellikle Dersim'de slogan attırmayacaklarını belirttiler" dedi.