Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kılıçdaroğlu darbecilerle anlaşmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun darbecilerle anlaştığını iddia etti. Erdoğan, "Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim Yenikapı'ya davet etmezdim. Darbecilerle anlaşmış olan birini nasıl davet ederim?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kral FM canlı yayınında gündemdeki konuları değerlendirdi. Erdoğan, Kral Grubu Genel Koordinatörü Mehmet Akbay'ın sorularını yanıtladı.

Anayasa teklifi hakkında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt Erdoğan, "Kendime bir sistem istemiyorum böyle bir derdim yok. Ben faniyim. Ben baki değilim ki. Sayın Kılıçdaroğlu'nun öyle lafları var ki ne ipe gelir ne sapa gelir" dedi.

"Hayır" oyu kullanacaklar için "terörist" ifadesini kullanmadığını belirten Erdoğan, "'Hayır' diyenlere bir çağrıda bulunuyorum, 'hayır' diyenleri anlayışla karşılarım dedim. Ancak şu anda 'hayır'ı kim savunuyor; Kandil 'hayır' diyor mu? Diyor. Bölücü başı İmralı'dan 'hayır'ı savunuyor mu? Savunuyor. Pensilvanya 'hayır' diyor mu? Diyor. Ben de söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana arkadaşını diyorum" ifadelerini kullandı.

'ZAMANIN KOMÜNİSTLERİ KIYAMETİ KOPARDI'

15 Temmuz Şehitler Köprüsü (Boğaziçi Köprüsü) yapılırken eleştiler olduğu kaydeden Erdoğan, "Birinci köprü yapılırken o zamanın komünistleri kıyameti kopardılar. İkinci köprü için hayır dediler. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne karşı çıktılar. Marmaray'a, Avrasya tüneline hayır dediler. Biz de bu kadar güzel şeylere karşı olanlarla bir olma diyoruz" şeklinde konuştu.

'BİLSEM DAVET ETMEZDİM'

Erdoğan, Kemal Kılıçdaoğlu'nun darbecilerle anlaştığını iddia etti. Erdoğan, 15 Temmuz'la ilgili olarak şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu'nun, 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı'nda VIP'teki görüntüleri kameralara takıldı. Işıldakları olan araçlarla tankların yanına geliyorlar. Orada bir görüşme söz konusu. Darbecilerle temasta bulunuyorlar. Hadi sen gidebilirsin diye ona yol veriyorlar. Oradan Bakırköy ilçe başkanının evine gidiyor. Oturduğu koltuk kontrollü bir koltuktur. Oraya kasetle geldi, kasetle gidecek. Dürüst değildir bu adam. 7 Ağustos'ta Yenikapı buluşması yapıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi davet edin diyorum. Havalimanında darbecilerle iletişim kurduğunu bilseydim davet etmezdim. Darbecilerle anlaşmış olan birini nasıl davet ederim? 15 Temmuz başarılı olsaydı, Türkiye'yi kan gövdeyi götürecek duruma getirebilirdi."