Okutan: 'Hayır'ın faturasını ödemesi gerekenler ödeyecek

'Hayır' dedikleri için MHP'den ihraç edildiklerini söyleyen Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Hayır çıktığında bunun siyasi faturası olacak. Bu faturayı da ödemesi gerekenler ödeyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP'de beklenen oldu... Referandumda "Hayır" diyeceklerini açıklayan milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve İsmail Ok ile eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ihraç edildi. Daha önceki ihraç sonrası mahkeme kararıyla geri dönen Oğan 2. kez ihraç edilmiş oldu.

İhraç edilen 4 ismin de yargıya başvurması bekleniyor. Karara mutlaka itiraz edeceğini söyleyen Isparta Milletvekili Nuri Okutan, "Genel başkanımın sözlerinin arkasındayım. Parti tüzüğümün, beyannamesinin, programının arkasındayım. Bunlar değişmedi. Partimin beni bağlayan yeni bir kararı da yok. Ben hangi karara aykırı davrandım? Yanlış bir şey yaptığımız düşünmüyorum" dedi.

MHP'de dört isme ihraç!MHP'de dört isme ihraç!

REFERANDUMDA 'HAYIR'IN SİYASİ BEDELİ OLACAK

Kızgın değil sadece üzgün olduklarını söyleyen Okutan, "Hayır" dedikleri için bu muameleye uğradıklarını söyledi. Karara itiraz edeceklerini söyleyen Okutan şöyle devam etti:

"İtiraz edeceğiz ama referandumda 'evet' çıkarsa iki partili sisteme gidilecek ve zaten parti kalmayacak. 'Hayır' çıktığında ise bunun bir siyasi bedeli olacak. Ben nasıl şimdi 'hayır' dediğim için partiden atılıyorsam, 'hayır' sonucu çıktığında bunun da bir siyasi faturası olacak, dolayısıyla bu faturayı ödemesi gerekenler ödeyecek. Biz de partimizin ilkelerini, tüzüğünü savunmaya devam edeceğiz."

'TİYATRO' İSE OYUNCULARI ORTAYA ÇIKARIN

Türk milliyetçisi, vatanperver olmanın kimsenin tekelinde olmadığını söyleyen Okutan, "Hayır" programlarına yönelik saldırıları, "tiyatro" olarak nitelendiren MHP lideri Bahçeli'ye de, "Eğer bu tiyatroysa, bu tiyatroda kim oynuyorsa, gereğini yapsınlar, bu tiyatroyu oynayanları ortaya çıkarsınlar" çağrısında bulundu.

'TEK ADAMA KARŞI ÇIKMAK İÇİN PARTİDE OLMAK GEREKMİYOR'

Partisinden ihraç edilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da ihraçla ilgili resmi yazıyı beklediğini söyledi. Yaptıkları etkinliklere dönük saldırıları hatırlatan Halaçoğlu, bunların kendilerini yıldırmayacağını belirterek şunları söyledi: "Ülkeyi düşman işgal etse, 'işgal edildi' diye siz vazgeçer misiniz? Hayır, mücadele edersiniz. Burada da ülkenin geleceğine dair bir yasa çıkarılmaya çalışılıyor. Bu yasa tek adam yönetimine götürüyor. Her şeyi bir kişiye devretmek Türkiye'yi demokratik olmaktan çıkaracak, ülkeyi bölünmeye götürecek. Bunları anlatmak için bir partide olmak gerekmiyor. Sonuç olarak demokratik parlamenter anayasaya göre yemin ettik, bunu savunuyoruz."