HDP: Yargıtay'ın Yüksekdağ kararını tanımıyoruz

HDP Figen Yüksekdağ’ın HDP üyelik ve eş başkanlığını düşüren Yargıtay kararını tanımadığını açıkladı. HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, gündemlerinde olağanüstü kongre olmadığını da belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, Figen Yüksekdağ’ın HDP üyelik ve eş başkanlığını düşüren Yargıtay kararını tanımadıklarını açıkladı. yıldırım, “Bu kararı tanımıyoruz. Figen Hanım dün olduğu gibi bugün de Eş Genel Başkanımızdır” dedi.

DİHABER'e konuşan Nadir Yıldırım, gündemlerinde kongre tartışmaları olmadığını söyledi. Yargıtay’ın kararının “hukuki değil siyasi olduğunu” ve bu yüzden, “kararı tanımadıklarını” belirten Yıldırım, “Figen Hanım bizim dün olduğu gibi bugün de yarın da eş genel başkanımızdır ve öyle kalacaktır. Kimin bu partinin Eşbaşkanı olacağına Yargıtay ya da başka bir organ karar veremez” diye konuştu.

Yargıtay, Figen Yüksekdağ'ın HDP üyeliğini düşürdüYargıtay, Figen Yüksekdağ'ın HDP üyeliğini düşürdü

‘POLİTİK KARARA POLİTİK CEVAP VERECEĞİZ’

Yıldırım, şöyle dedi: "Yargıtay’ın politik kararına karşı biz de politik bir tutumla cevap vereceğiz. Dolayısıyla kongre yapmayı gerektirecek bir durum yok bizim açımızdan. Parti organlarımız çalışıyor. Bu karara karşı da politik ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz.”

AHMET YILDIRIM, MECLİS'TE KONUŞTU

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım da konuyu TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirdi. Yıldırım, Meclis'te şu konuşmayı yaptı: "2 hafta önce burada Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliği düşürüldü. Bugün de Yargıtay’dan gelen akıllara zarar bir yazı ile parti üyeliği ve eş genel başkanlığı düşürüldü. İnsanlar bir mazbata ile milletvekili, belediye başkanı olabilirler. Ama toplumların vicdanında bazı payeler vardır ki sökülüp atılamaz. Yargının siyasallaşmış hali ne karar alırsa alsın Figen Yüksekdağ bizim Eş Genel başkanımızdır, kadın özgürlük mücadelesinin yılmaz bir öncüsüdür, yiğit bir devrimcidir. Bunlar mazbatayla falan alınabilecek şeyler değildir. Siz zorbalıkla bu kararları alabilirsiniz ama Figen Yüksekdağ, yarın alnının akıyla çıkacak. Bu kararların sahipleri, bunların arkasında duranlar, onlara hamilik eden siyasi ağabeyleri toplum içerisine çıkamayacaklar. Bunlar, bu ülke demokrasi mücadelesinin yanında ancak alna çalınmış bir kara leke olacaktır.