Baydemir: Referandumda hırsızlık riski var

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Simalar değişse de direngenlik ruhu yok olmayacak" dedi. Baydemir, şaibe olabileceğini belirterek, referandumda sandıklara sahip çıkılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'nin TBMM Grup Toplantısı'nda bu hafta parti sözcüsü Osman Baydemir hitap ediyor.

Baydemir konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bu kürsü asla susmayacak. Her hafta burada HDP’nin yeni bir siması hitap ediyor. Şüpheniz olmasın, simalar değişse de direngenlik ruhu asla yok olmayacak.

15 yıldır iktidarsınız... Her defasında mağdursunuz. Şırnak yerle bir ediliyor. Yine mağdursunuz. Kusura bakmayın.

Paketin (anayasa değişikliği) savunulacak yanını bulamıyor 18 yaşı öne çıkarıyorlar. Hele bak ne büyük devrim! 1 Kasım'da kaç genci Meclis'e taşıdınız?

Bu parlamentonun en genç grubu HDP’dir. Bu gençlerin büyük çoğunluğu da cezaevindedir. Bu ülkenin en genç liderleri cezavindedir!

Referandumda hırsızlık riski var. Çünkü bunlar sabıkalıdır. Trafolara giren 2 ayaklı kedilere bakın. Önlem almak hepimizin borcu.

10 Mart’a kadar sandık kurulu üyeliği için başvurmanız ve sandıklara sahip çıkmanız çağrısında bulunuyoruz.

'VATANDAŞIN PARASIYLA KAMPANYA YAPIYORLAR'

Sen kampanyanı vatandaşın parasıyla, kamu açılışlarında yapıyorsun, Yüksekdağ bir açılış konuşmasından dolayı yargılanıyor!

Ne diyor? Hayır demek darbeye, çukura destek vermekmiş. Bi Xwedê, tepeden tırnağa faşizm çukurundasınız.

Bizi reddeden, demokrasiyi yok sayan, faşizmi inşa eden bu paketle 12 Eylül anayasası arasında hiç fark yok. Topunuza hayır."

(HABER MERKEZİ)