Bahçeli'ye bayrak yanıtı: İyi niyetle izahı yok

Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında konuştu. Yıldırım, Bahçeli'nin bayrak eleştirilerine cevap verdi: Bir bayrak hikayesidir gidiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti grup toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı 28 Şubat'a ilişkin bir belgeselle başladı. Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım konuştu. Yıldırım, Bahçeliye yanıt verdi.

Yıldırım "Dün IKBY Başkanı Mesut Barzani ile bölgedeki gelişmeleri konuştuk. PKK'ya karşı işbirliğinin arttırılması ve terörle mücadele etkin bir çalışma yapılması konularını ele aldık. Bir bayrak hikayesidir gidiyor. Irak anayasasına göre Kuzey Kürdistan Bölgesi özerk bir yapıdır. Parlamentosu, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Sanki yeni bir teamülmüş gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahi mümkün değildir. Türkiye Irak'ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız yok" dedi.

Baştan beri söylüyoruz Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yoktur diye devam eden Yıldırım "Terörle iç içe olmamış Kürtler bizim kardeşimizdir. Ülkemizdeki Türk-Kürt kökenli kardeşlerimiz de bizim başımızın tacıdır. Kürtlükleriyle ne kadar iftihar etseler yeridir. PKK'nın Kürtleri temsil etmesi iddiası da koca bir yalandır. Problem Kürt kökenli vatandaşlarımızın hayatını dar eden terör örgütü PKK'nın ta kendisidir. Terörle mücadeledeki amacımız da onurlu Kürt kökenli Türk vatandaşı kardeşlerimizi terör belasından kurtarmaktır. Türkiye'nin El Bab operasyonunu başarıyla tamamladı. Rakka'da PYD-YPG gibi terör unsurları kullanılırsa bu operasyonda yer almayız. PKK'nın akraba örgütleriyle bir operasyonun içerisinde olmayız. ABD'ye söylediğimiz çok nettir. Bir terör örgütünü yok etmek için başka bir terör örgütünü kullanırsanız onu yok etmek için ne kullanacaksınız? Bu ABD ile tarihsel işbirliğine uygun düşmemektedir." açıklamasında bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Irak Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin ziyareti sırasında asılan Kürdistan bayrağına sert tepki göstermiş, Aymazlık, skandal! "Cumhurbaşkanının bundan haberi var mı? Başbakan arkasındaki bayrağı gördü mü?" diyen Bahçeli, Barzani için, "Türk milletine kefen biçen bir şahsın Türkiye'de ağırlanmasına tahammülümüz yoktur" dedi. Bahçeli sözlerini, "Sonuna kadar millet, sonuna kadar devlet, kararımız evet" şeklinde konuşmuştu.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

KREDİ VERME İŞLEMİ BUGÜN BAŞLIYOR: KOSGEB kredilerini verme işlemi bugün başlıyor. Küçük işletmelere yaklaşık 11 milyar TL nakit kaynak sağlıyoruz. Gurbetçiler ya da yurtdışında yaşayanlar Türkiye'de konut ya da işyeri almaları durumunda kendilerinden KDV alınmayacak.

Bir referanduma gidiyoruz diye her şeyi bırakıp işi gücü rafa kaldıramayız. Kalkınma projelerimiz devam ediyor. Her sözümüz gibi bu sözümüzü de tutuyoruz. 23 ili kapsayan özel bir kalkınma planıyla ekonomiye can vatandaşa iş aş sağlayan cazibe merkezleri programını da başlattık. 25 milyar yatırım müracaatı geldi. Dün itibariyle bu müracaatlar doldu.

ÇİFTÇİYE MAZOT MÜJDESİ: Buradan önemli bir müjdeyi de çiftçilerimize verelim. Bu yıl içerisinde üreticilerimize 12.8 milyar TL'lik destek ödemesi yapacağız. Mazot ve gübre ödemelerini mart ayı içerisinde yapacağız."

Bahçeli: Barzani'nin bayrağını Cumhurbaşkanı biliyor muydu?Bahçeli: Barzani'nin bayrağını Cumhurbaşkanı biliyor muydu?

Erdoğan: Bu manşet terbiyesizliktirErdoğan: Bu manşet terbiyesizliktir