MHP'de 'yüzde 80 hayır' krizi!

MHP Genel Merkezi'nden eski milletvekili Durmuş Yılmaz'ın, "MHP seçmeninin yüzde 80'i referandumda 'hayır' diyecek" sözlerine yanıt geldi: Siyasette vefayı değil, iftirayı benimseyenler, Milliyetçi Hareket Partisi karşıtlığını hatta düşmanlığını benimsemiş bulunmaktadır.

Google Haberlere Abone ol

 DUVAR - MHP'de referandum tartışmalarına her gün bir yenisi ekleniyor. Genel Merkez bugün de eski milletvekili Durmuş Yılmaz hakkında sert bir açıklama yayınladı. Bir röportajında, "MHP seçmeninin kendisini kandırılmış hissettiğini ve yüzde 80 hayır diyeceğini" söyleyen eski Merkez Bankası Başkanı ve MHP Milletvekili Yılmaz'a yanıt olarak Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan tarafından yapılan açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi seçmeninin kendisini kandırılmış hissettiği algısını hangi çalışma ve araştırmaya dayanarak ifade etmektedir. Kamuoyuna bunları açıklamak zorundadır" denildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ın açıklamasında, "Bir dönem Merkez Bankası başkanlığı da yapmış olan, siyasi bedelini 57. Hükümetin ödediği politikalardan nemalanarak şahsi kariyerini bina edenler, memleketin menfaati için elini taşın altına koymayan, 2001 yılında 57. hükümetin getirdiği Merkez Bankası Bağımsızlığı İlkesini, 2015 yılında siyasete adım atmadan önce hatırlamayanlar, siyasette vefayı değil, iftirayı benimseyenler, Milliyetçi Hareket Partisi karşıtlığını hatta düşmanlığını benimsemiş bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde ve siyasi arenada Milliyetçi Hareket Partisi'nin politikalarına tek bir katkı sağlamayanlar, şimdilerde hiçbir zaman idrakına varamadığı ve bunu da o dönem canlı yayınlarda söylemekten çekinmediği, Milliyetçi Hareket Partisi'nin seçim beyannamelerini ve parti programını ağzına dolamış ahkam kesmektedir" denildi.

Açıklamada ayrıca Yılmaz'dan, "Partimize geldiği günden itibaren ‘ben siyasetten hiç anlamam, nasıl girdim ben bu işe’ diyen birinin, bugün kalkıp da 'MHP seçmeni kendini aldatılmış hissediyor ve kendimi de aldatılmış hissediyorum' şeklinde beyanatlar vermesi kendisinin nasıl bir algı operasyonuna alet edildiğinin kanıtıdır. Milliyetçi Hareket Partililer mağdur olduğunda hiçbir rahatsızlık duymayan ve beyanat verme gereği hissetmeyen, ancak FETÖ'cü ve bölücülerin üzerine gidildiğinde rahatsız olmalarına anlam vermekte güçlük çekiyoruz" şeklinde söz edildi.

DURMUŞ YILMAZ NE DEMİŞTİ?

MHP eski Uşak Milletvekili ve Merkez Bankası Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, referandum sürecinde MHP yönetiminin tavrını şu sözlerle değerlendirmişti: “MHP seçmeni ile temas ettiğimde onların kendilerini aldatılmış hissettiklerini görüyorum. Ben de kendimi aldatılmış hissediyorum. Ben 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde köy köy, kasaba kasaba dolaştım. Ama seçim bildirgemizde ne söylediysek şimdi tersi oluyor. Ve insanlar bana, ‘Geldiniz, bizim köyümüzde böyle söylediniz ama şimdi tam tersini yapıyorsunuz’ diyorlar. Benim şu an o insanlara verecek cevabım yok, çok zor durumdayım." (HABER MERKEZİ)