Almanya Parlamentosu'ndan Yüksekdağ'a CD

Almanya Parlamentosu Başkanı Norbert Lammert, Figen Yüksekdağ'a Beethoven CD'si gönderdi. CD'yi Yüksekdağ'la 'kardeş milletvekili' olan Almanya Sosyal Demokrat Partisi'nden Michelle Müntefering, HDP'li Mithat Sancar'a teslim etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya – Türkiye Dostluk Grubu Parlamenterler Heyeti, Türkiye temasları doğrultusunda HDP Meclis Grubu'nu ziyaret etti. Heyet üyeleri HDP Milletvekilleri Feleknas Uca ve Mithat Sancar ile bir araya geldi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, Türkiye'deki gelişmeler ele alındı. HDP milletvekilleri ve parti yöneticilerine dönük gözaltı ve tutuklamalar da görüşmenin öne çıkan başlıkları oldu. Almanya'daki 4 partiden milletvekillerinin oluşturduğu heyet, HDP'li milletvekillerinden bilgi aldı.

KOMİSYON ZİYARETİNE MUHALEFET DAVET EDİLMEDİ

HDP heyetinde bulunan Mithat Sancar, heyetin hükümet çevreleriyle yaptıkları görüşmelerde sürekli olarak HDP'yi suçlayan PKK ile yan yana olduğunu gösteren argümanlar kullandığını söyledi. “Biz de bunlara ilişkin genel bilgiler verdik. Davalarla ilgili bilgiler verdik” diyen Sancar, HDP'ye dönük iktidar propagandasının AKP'nin dış ilişkilerinde temel konu olduğunu da gördüklerini söyledi.

Sancar, Alman heyetin İçişleri Komisyonu'na yaptığı ziyarette HDP üyelerinin davet edilmediğine de dikkat çekti. HDP tartışmasının yaşandığı komisyona muhalefet partilerinin davet edilmemesinin Alman heyetinin de tepkisini çektiğini anlatan Sancar, “AKP sürekli keyfi, kutuplaştırıcı, gerginlikleri tırmandıran bir tutum izliyor. Bizimle görüşen heyet de tepkiliydi, bu dışlayıcı tutumu “kabul edilemez” buldular. Alman Parlamentosu ve Dışişleri Bakanlığına bu durumu ilettiklerini söylediler.

İçişleri Komisyonu'nun CHP'li üyelerinden Tanju Özcan da Alman heyetin komisyona ziyaretinden haberdar olmadığını, bu durumu AK Partili komisyon başkanına soracaklarını söyledi.

CEZAEVİNDE DİNLEME OLANAĞI YOK

Milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasının ardından HDP'li milletvekilleri için Avrupa ülkelerinde “Kardeş Milletvekili Kampanyası” başlatılmıştı. Heyetin Başkanı olan Almanya Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Michelle Müntefering aynı zamanda tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ'ın “kardeş vekil”iydi. Yüksekdağ ile mektuplaştığı öğrenilen Müntefering, ayrıca Almanya Parlamentosu Başkanı adına Yüksekdağ'a iletilmek üzere dünyaca ünlü Alman besteci Beethoven'ın 1. Senfonisi'nin CD'sini hediye etti.

Mithat Sancar, cezaevinde CD dinleme olanağı bulunmadığı için Yüksekdağ'ın cezaevinden çıkışı sonrasında verilmek üzere CD'yi muhafaza edeceklerini söyledi.