CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: MHP tabanı rejim değişikliğine engel olacaktır

Anayasa değişiklik teklifi ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP tabanının değişiliğe karşı çıkacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anayasa değişilik teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Levent Gök açıklama yaptı. MHP tabanının sağduyulu davranacağını öne süren Gök,  anayasa değişiklik teklifi ile toplumun kutuplaştıracak bir sürecin başlayacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan anayasa değişiklik teklifini değerlendirdi. Anayasa teklifini demokrasi ve parlamenter sisteme "ağır bir darbe" olarak nitelendiren Gök, "Teklifin altına her ne kadar MHP imza koymasa da, başından beri bu süreci başlatan MHP, tarihi sorumluluk altındadır. Bunun içinde MHP'nin üzerinde durduğu ilk 4 madde korunuyor iddiası yanıltıcıdır. İlk 4 madde Türkiye'nin demokratik rejim olduğunu ifade eder" dedi.

Anayasa teklifinin tam metniAnayasa teklifinin tam metni

Uzlaşma kültürünün yok edildiğini söyleyen Gök, "MHP tabanının sağ duyulu davranacağına ve AKP'nin Türkiye'yi sürüklemek istediği rejim değişikliğine engel olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE HERKESİN KUTUPLAŞTIĞI SÜRECE DOĞRU HIZLA GİDİYOR'

Anayasa değişiklik teklifiyle Türkiye'nin kutuplaşacağı bir sürece girileceğini savunan Gök, "Biz nasıl darbe girişimine engel olduysak, bu keyfi dikta anlayışına karşı da mücadelemizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Anayasa değişiklik teklifine karşı TBMM içinde ve dışında mücadele edeceklerini dile getiren Gök, "Halkımızla beraber Türkiye'nin başına örülen bu tehlike için mücadele edecektir" diye konuştu. (ANKARA/DHA)

AK Parti ve MHP'den başkanlık açıklamasıAK Parti ve MHP'den başkanlık açıklaması