HDP'lilerin Yüksekdağ ile görüşmesine izin verilmedi

HDP'li Buldan ve Sancar, cezaevlerindeki HDP'li vekilleri ziyaret etti. Ancak Eşbaşkan Yüksekdağ bakanlık engeline takıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Mardin Milletvekili Mithat Sancar'ın Kandıra Cezaevi'nde tutulan Eşbaşkan Figen Yüksekdağ ve Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile yapacakları görüşme "Bakanlık'tan izin kağıdı gelmediği" gerekçesiyle engellendi.

Buldan ve Sancar'ın HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ile görüşmesineyse izin verildi.

İki isim alınan izin kapsamında, Cumartesi günü de Edirne ve Silivri cezaevlerinde bulunan, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da olduğu tutuklu milletvekillerini ziyaret etmişti.

Adalet Bakanlığınca HDP'li milletvekillerine uygulanan ziyaret yasağı 15 aydır sürüyordu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA GÖRÜŞ YOK

HDP'lilerin görevden alınan belediye başkanları Ahmet Türk, Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Tuncer Bakırhan ve Bekir Kaya gibi tutuklu belediye başkanlarını da ziyaret etmek istediği ancak Adalet Bakanlığı'nın buna izin vermeyerek ziyareti sadece tutuklu milletvekilleri ile sınırlı tuttuğu belirtildi.