Türkiye'den ABD'ye seyahat uyarısı

Başkanlık seçimleri ardından ABD'de süren protestolar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık, ABD'ye seyahat edecek vatandaşların, gösterilerin devam ettiği merkezlerden uzak durmalarını tavsiye etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'de devam eden Donald Trump karşıtı gösteriler nedeniyle, ABD'ye seyahat edecek vatandaşları uyardı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkanlık seçimlerinden sonra başlayan gösterilerde, suç ve şiddet olaylarının yaşandığı belirtildi. Protestolarda göstericiler ve polisler arasında çatışmalar yaşandığına dikkat çeken Bakanlık açıklamasında, "Yaşanan olayların ve toplumsal gerginliğin ortaya çıkardığı riskler bağlamında, ABD'de yaşayan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarında, gösterilerin yoğunlaştığı bölgelere yaklaşmamalarında, yaşadıkları ve çalıştıkları mekanlarda güvenlik önlemlerini artırmalarında, olabilecek yabancı düşmanı ve ırkçı tacizler ve saldırılar karşında soğukkanlı davranarak yerel güvenlik güçlerine başvurmalarında, ayrıca, yerel basın-yayın kuruluşlarını yakından izlemelerinde ve ABD güvenlik güçleri ile Bakanlığımız, Vaşington Büyükelçiliğimiz ve ABD'deki Başkonsolosluklarımızın yapabilecekleri ilave uyarı ve duyuruları takip etmelerinde fayda görülmektedir" denildi.