'HDP post-modern kapatıldı'

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen'den Yıldırım-Bahçeli görüşmesi için açıklama: ‘Ver başkanlığı al idamı’ pazarlığı yapılıyor...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM’de son siyasi gelişmelerle ilgili basın toplantısını düzenleyen HDP Kars Millevekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM  15 Temmuz Darbe Komisyonu’nda MİT eski Müsteşarı Emre Taner’in tüm Türkiye için ibretlik mesajar içeren açıklamalar yaptığını söyledi. HDP’ye yönelik kamuoyunda bunun bir terör operasyonu olduğuna ilişkin algı oluşturulduğuna dikkat çeken Bilgen, “Yurt dışından gelen heyetlerle görüşme yapan bakanlar ifadeye gidilmediği için bütün bunların yaşandığına ilişkin söylemleri dile getiriyor. Sorun yalnızca ifade olsaydı; 13 arkadaşımızı gözaltına aldıktan sonra üçünü bırakıp 10’unu tutuklama yoluna gidilmezdi. Vekil arkadaşlarımıza Kobani eylemleriyle ilgili MYK’nin yaptığı çağrı, sosyal medya mesajı soruldu” dedi.

'SİZ BU SUÇU İŞLEME EĞİLİMİNDESİNİZ DİYE TUTUKLUYORLAR'

Bilgen, mahkemeler tarafından fezlekelerle ilgili değerlendirme yapıldığını hatırlatarak, “Bu fezlekelerdeki iddialarla ilgili tutuklanmanız söz konusu olamaz. Bütün bu toplantılara katılmışsınız. Serbest bırakılırsanız yine bu toplantılara katılabileceğiniz öngörülebiliyor. Siz bu suçu işleme eğilimindesiniz diye tutukluyorlar. Arkadaşlarımızın neredeyse tamamı ifadeleri alınmaya çalışırken, hangi dosyadan dolayı soruşturmaya tabi tutulduklarını avukatlarımız bile öğrenemedi. Bu süre içinde 4 Kasım'dan sonra bize ulaşan bilgi 441’den fazla partilimiz gözaltına alındı. Bu aslında post modern bir parti kapatma yöntemidir" yorumunda bulundu.

6 BİN GÖZALTI, 2 BİN TUTUKLAMA

Bilgen, 15 Temmuz'dan sonra HDP'den 6 bin gözaltı, 2 bin tutuklama olduğunu söyledi. "Rakka’ya ve Musul’a girme planı yapanlar bu planları ortaya koyamadıkları için B planı olarak HDP’ye girmeye karar vermişler. Bu Uluslararası hesaplaşmanın faturasını HDP’ye ödetme girişimidir. Son tutuklamalardan sonra Mersin'de sayın Selahattin Demirtaş’ın posterlerinin asılamayacağına ilişkin karar verildi. İstanbul’da irademe dokunma pankartı yasaklandı" diyen Bilgen, eş başkanlarıyla henüz kesinleşmiş bir hüküm olmamasına karşın böyle bir kararın veriliyor olmasının siyaseten ne kadar büyük bir korkunun olduğunu göstermeye yettiğini söyledi.