MHP ile ipler koptu mu?  

AK Parti ile MHP arasında ‘Başkanlık’ düzenlemesinde sert rüzgar esiyor. Ak Partinin hazırladığı iki Anayasa değişiklik teklif metninde idam cezasına yer vermemesinin ardından parti içinde de düzenlemeye sıcak bakılmaması MHP kanadında havayı değiştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın Duvar’a, “ İdamdan hemen vazgeçmiş görünüyorlar” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti ile MHP arasında Başkanlık konusunda iyi gittiği düşünülen ilişkilerde aslında sert rüzgarlar esiyor. İktidar kanadında 'idam cezası' ve bu cezanın 'geriye dönük işletilmesi' konusunda ortaya çıkan geri adım MHP kanadını kızdırdı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, idam cezasına dikkat çekerek yönelttiğimiz, ‘Rüzgar dönmüş görünüyor, doğru mudur?’ sorumuza, “Onlardan döndü, idamdan hemen vazgeçmiş görünüyorlar” yanıtını verdi.

MHP ile ipler koptu mu?  MHP ile ipler koptu mu?  

'AÇIK, KAPALI, GİZLİ, SAKLI HİÇ BİR GÖRÜŞME YOK'

MHP Grubu öncesinde sorularımızı yanıtlayan Yalçın, Başkanlık düzenlemesiyle ilgili iktidar kanadıyla hiçbir görüşme yapmadıklarını söyledi. “Açık, kapalı, gizli, saklı hiçbir görüşme olmadı” diyen Yalçın, “Anayasa değişiklik teklifini getirip Meclis’e sunarlar” dedi. Yalçın, “Biz, bu metnin önce MHP’ye sunulacağını ve alınacak onay doğrultusunda TBMM’ye geleceğini  biliyorduk” sorusuna ise, “Bize gelen bir şey yok” yanıtını vermekle yetindi. Yalçın, “Rüzgar dönmüş görünüyor” sorumuza, “Rüzgar döndüyse onlardandır. İdamdan hemen vazgeçmiş görünüyorlar” yanıtını verdi.

Etiketler MHP AK Parti Ankara idam