HDP'li Demirel'e 23 yıla kadar hapis istemi

HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel hakkında dava açıldı. Demirel'e 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel hakkında 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, HDP Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel hakkında 10 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kabul ettiği iddianamede HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak", "terör örgütü propagandası yapmak" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçlarından 10 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Demirel'in Diyarbakır'ın Sur ilçesinde süren sokağa çıkma yasakları sürecinde ilçeye girmeye çalışması iddianamede suç olarak yöneltildi. Ayrıca Demirel'in, operasyonun ardından bölgeye gittiği ve burada konuşma yaptığı kaydedildi.