Karayalçın: 6 ay sonra rejim karara bağlanacak

CHP'li siyasetçi Murat Karayalçın, Türkiye tarihinin en kritik döneminde olunduğunu belirterek, "6 ay sonra bir referandum yapılacak. Rejim karara bağlanacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Başbakan Yardımcılarından CHP'li Murat Karayalçın, Türkiye'nin 93 yıllık tarihinin en zor döneminde olduğunu söyledi. Gündemin sürekli ve köklü biçimde değişmekte olduğunu belirten Karayalçın, "Çünkü yeni gelen her konu çok güçlü ve sarsıcı. Türkiye tarihinin en kritik dönemindedir. 6 ay sonra bir referandum yapılacak. Rejim karara bağlanacak. Cumhurbaşkanı devletin sıfırdan başlayarak yeniden inşa edileceğini söyledi. Bu açıklama devletin çöktüğünün açık göstergesi. Önümüzdeki birkaç ay bundan sonraki yaşamda çok önemli. CHP böyle bir dönemde özel bir sorumluluk taşıması gerekiyor. CHP'nin gelecek kuşaklara bir sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğunu yerine getirebilmesi için, bunu siyasi bir iddia olarak söylüyorum, örgütlenme yapısını değiştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

CHP'nin bugünkü örgütlenme yapısını devam ettirerek iktidar seçeneği haline gelemeyeceğini anlatan Karayalçın, yeni bir yapıya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Parti Meclisi'nin (PM) 200 kişiden oluşması gerektiğini ifade eden Karayalçın, bu üyelerden 81'inin illerden gelmesi gerektiğini savundu. Geri kalan üyelerin kurultaydan seçilmesi gerektiğini belirten Karayalçın, şunları kaydetti:

“PM'nin, TBMM grubunda olduğu gibi kendi yönetimi olmalıdır. Genel Başkan'ın başkanvekilleri olmalıdır. Sol partilerde siyaset eski yıllarda olduğu gibi belirlenemiyor. Eskiden ideolog vardı. Parti yönetimi bu ideologlara görevler verirdi. O eski dönemdi, o iş bitti. Artık içinde bulunduğumuz dönemde siyaset çalışmalarla, tartışmalar belirleniyor. TBMM'de 17 komisyon var ve bunlar sabit komisyonlar. Aynı adla PM'de komisyonlar kurulmalı."

(ANTALYA-DHA)