Başbakan’ın danışmanı: Şortlu kadına tekmenin mazereti olamaz

Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanı, Ayşegül Terzi'nin şortundan dolayı saldırıya uğramasını Duvar’a değerlendirdi. İncekara mağdurun görüntüsünü yayınlayan medyayı eleştirdi ve 'Failleri saklıyoruz. Hayatımıza zarar veren bu adamları defalarca göstersinler' dedi. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanı, İstanbul eski Milletvekili Halide İncekara, hemşire Ayşegül Terzi'yi şort giydiği için tekmeleyen Abdullah Çakıroğlu için “Öfkemi kontrol edemiyorum diyen bir adam canlı bomba gibi geziniyor” dedi. İncekara, toplumda, kuvvetliden zayıfa, erkekten kadına, patrondan işçiye, anne babadan çocuğa şiddete oranının artmaktan çok görünür olduğunu öne sürdü.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanı Halide İncekara’nın değerlendirmeleri şöyle:

HEPİMİZ AYNI TEHDİDE MARUZ KALABİLİRİZ: Kamu vicdanı olarak seyrettiğiniz zaman hepimiz aynı tehdide maruz kalabiliriz. Birisinin öfkeme hakim olamadım, hastaydım, reflekslerimi kontrol edemedim diye mazereti olamaz. Çünkü orada kızın ona bir hareketi yok, bir saldırısı yok, bir şiddeti yok.

ORTADA CANLI BOMBA OLARAK GEZİYOR: Kendiliğinden kendimi kontrol edemedim ve refleks gösterdiğinde hakimin onu serbest bırakmak yerine psikolojik tedaviye göndermek, ilaçlarını alıp almadığı ile ilgili birinci görevi olması lazım. Çünkü bir tehlikeyi bir o kıza tehdit olarak evet bir şey almışlar bir karar almışlar bu kadar mesafeye yaklaşmayacaksın demişler ama kız sadece orada yaşamıyor ki; işine gidiyor, komşusuna gidiyor, akrabalarına ziyarete gidiyor.  Öfkemi kontrol edemiyorum diyen bir adam ortada canlı bomba gibi geziniyor. Yarın aynı tehdidi aynı davranışı bir başkasına gösterebilir. Biz burada hastalığı dikkate alırız. Hakimin alacağı karalardan birisi de bunu tedaviye mutlak yönlendirmek olmalı ve takibe alınmalı.

YARIN ÖFKESİNİ YİNE YENEMEYEBİLİR: Ben sinirlerime hakim olamadım, kontrol edemedim, bu zaman zaman bana oluyor, kendimi kontrol edemedim diyor. Yarın kime karşı öfkesini kontrol edemeyip saldırı hale gelecek. Hastalıksa, hastalığa saygı duyarız, tedavi olması gerekiyor o zaman hakimin karar verirken tedaviye de mutlak kontrollü bir  göndermesi gerekiyordu. Hem o kişiyi kurtarsın hem de etrafına verebileceği zarar önlenmiş olur.

KENDİNE VE BAŞKASINA ZARAR VERİR: Şimdi arada hastaydım kendimi kontrole edemiyorum ifadeleri ani ve organize olmayan bir şey olarak görüyor hakim ve zaten hapishaneler bu kadar dolu iken  bun da  göndermeyeyim diyor ama diğer taraftan  bunun kişinin kendine başka  başka suç  işlemesine de fırsat vererek onun kendisine zarar vermesine neden olabilir. Kişinin kontrol edemediği öfkesiyle verebileceği zarar göz önünde bulundurulmalı.

MEDYA FAİLLERİ DAHA ÇOK GÖSTERMELİ: Kuvvetliden zayıfa olan tehditler artıyor, kontrolsüz oluyor. Özellikle tolere edildiği serbest bırakıldığı gözlemi ve haber veriş şeklinde farkındaysanız durmadan mağduru gösteriyoruz. Failleri durmadan saklıyoruz, Hayatımıza zarar veren bu adamlarını görüntülerin defalarca göstersinler.

ŞİDDET ARTMADI GÖRÜNÜR OLDU: Kuvvetliden, kuvvetsize, erkekten kadına, patrondan işçiye, anne babadan çocuğa şiddete oranı artmaktan ziyade görünür olduğunu düşünüyorum.

HABER YAPMADIK DİYE ŞİDDET YOK DEĞİL: Haber yapmadık diye yok değil bunlar. Haber yapma hassasiyetimiz artınca  zannediyoruz ki; o hafta onlar arttı hayır. Bu kadınlar, bu çocuklar bu zayıf insanlar maalesef bu şiddete her yerde muhatap oluyor. Bizim mutlaka koruyucu tedbirler almamız lazım.