CHP milletvekili Bülent Tezcan'a silahlı saldırı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, silahlı saldırıya uğradı. Ayağından vurulan Tezcan, hastaneye kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Aydın Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı  Bülent Tezcan, silahlı saldırıya uğradı. Aydın'da bir restoranda gerçekleşen saldırıda, Bülent Tezcan'ın ayağından yaralandığı belirtildi. Saldırının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve çok sayıda milletvekili Aydın'a hareket etti. Kuşadası'nda yakalanan saldırgan Alparslan Sargın, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bir sergiye katıldı. Serginin ardından Tezcan ve partililer, CHP Aydın İl Başkanlığı karşısındaki restorana gittiler.

Yemek sırasında kimliği bilinmeyen bir kişi, silahını çekip Tezcan'a ateş etti. Ayağından yaralanan Tezcan, Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Duvar'a Tezcan'ın hastanede olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Olayın akşam düzenlenecek cumhuriyet yürüyüşü öncesinde yaşandığını anlatan Yıldız "Bülent Bey ve partililer yürüyüşü bir lokantada beklerken adamın biri silahla gelip ayağından vuruyor" dedi. Yıldız, olayın siyasi bir yanı olup olmadığının araştırıldığını söyledi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Bülent Tezcan'a silahlı saldırıyı gerçekleştiren kişinin Alparslan Sargın olduğu belirlendi. Yaralama suçundan sabıkası olduğu belirtilen Sargın'ın olayın ardından yanındaki arkadaşı ile birlikte kaçtığı ifade edildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, silahlı saldırganın yakalanıp sorguya alındığını işin aslının daha sonra ortaya çıkacağını söyledi. CHP'liler Aydın'da sorgunun tamamlanmasını bekliyor.

tezcan-saldirgan Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın, Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

'BU KELEPÇELER ŞEREF MADALYASI'

Alparslan Sargın, Kuşadası'nda yakalandıktan sonra Aydın Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Sargın, gazetecilerin "Saldırıyı neden yaptınız?" sorusuna "Bu kelepçeler devletimin bana verdiği şeref madalyasıdır" şeklinde cevap verdi.

'SAYGILI OLACAKSINIZ'

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, CNN Türk televizyonuna bağlanarak, Tezcan’a yönelik saldırıya ilişkin bilgiler verdi. İnci, saldırganın ‘saygılı olacaksınız’ diye bağırdığını ve Tezcan'a tek ateş ettiğini belirtti, "O esnada yanındaydım, ben ambulansa bindirdim” dedi.

KILIÇDAROĞLU YARIN AYDIN'A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da silahlı saldırıya uğrayan Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ı ziyaret etmek için hafta sonu programını değiştirip Aydın'a geleceği belirtildi. (HABER MERKEZİ)