Erdoğan: Rakka'da gereğini yaparız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ülke güvenliğiyle ilgili konuları tribünlerden izlemeyeceklerini belirterek, "El Bab'a inmeyin diyorlar. Koalisyon razı olursa Rakka'da da gerekeni yapacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sistem tartışmalarını 'çok olumlu' bulduğunu söyledi. Bursa'da konuşan Erdoğan, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında El Bab'a da ineceklerini söyledi.

Konuşmasında idamı yeniden gündeme getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Parlamentoda idam konusu gündeme gelip Genel Kurul'dan geçtiği anda cumhurbaşkanı olarak ben buna onayımı veririm. Bunu açıkladım. Bazı Batılılar 'Siz bunu niçin dillendiriyorsunuz' diyor, ya ne olacaktı? Sizden mi izin alacağız? Bugüne kadar on binlerce şehidimin kanı yerde mi kalacak? Bugün dünyanın büyük bir kesiminde hâlâ idam uygulaması var. Dolayısıyla biz, o şehidimizin kanını yerde bırakamayız."

MECRUBUZ,İNECEĞİZ

Ülkemizin güvenliğini ilgilendiren konuları tribünden izlemeyeceğiz. (Fırat Kalkanı Harekatı) Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız.

MİSAK-I MİLLİ DEDİM DİYE RAHATSIZ OLDULAR

Halep gibi geçmişte bize ait olan topraklar İslam medeniyetinin kadim şehirleri yıkıldı. Aynı şekilde Irak'ın kadim şehirleri, Kerkük, Musul geçmişte bizimdi... Şimdi ben Misak-ı Milli deyince kızıyorlar. Ben tarih dersi veriyorum anlayın! Gazi Mustafa Kemal de istikamet olarak Misak-ı Milli'yi göstermişti. 2003'ten bu yana izlenen yanlış politikalar nedeniyle bölge ölüm tarlalarına dönüştü. Kendileri bir şey yapmadıkları gibi bizi de engellediler. Biz Irak krizinin başından beri ülkenin anahtarının tek bir mezhepe verilmeyeceğini söyledik.

(HABER MERKEZİ)