Erdoğan'ın eski danışmanı Time kapağının hikayesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanı Kemal Öztürk, Time dergisi kapağında yayınlanan fotoğrafın hikayesini anlattı. Fotoğrafın daha sonra Erdoğan eleştirilerinde kullanıldığını aktaran Öztürk, Time kapağını ise objektif olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Basın Danışmanı Kemal Öztürk, Erdoğan’ın Time dergisine kapak olduğu fotoğrafın hikayesini anlattı.

Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kemal Öztürk, bugünkü yazısında Time dergisinin 2009 yılında BM toplantısına katılan liderlerin portre fotoğraflarını çektiğini aktardı. Öztürk, Time dergisinin teklifini o dönem başbakan olan Erdoğan'a kendisinin ilettiğini ve Erdoğan'ın teklifi kabul ettiğini kaydetti.

'BİRAZ KIZGIN GİBİ ÇIKTI'

Toplantılar nedeniyle çekimlerin sabah çok erken saatte yapıldığını belirten Öztürk, "Kaldığımız otelin bir yerine stüdyo benzeri bir şey yaptılar. Erken saate Başbakan Erdoğan stüdyoya geldi ve fotoğrafları çekildi. Erdoğan gece boyu çalışmıştı ve tüm fotoğraflarda biraz kızgın gibi çıktı" şeklinde yazdı.

'ERDOĞAN ELEŞTİRİLERİNE GÖRSEL YAPILDI'

Time'ın etkin yüzler arasında Erdoğan'ın bu fotoğrafının kullanıldığını ifade eden Öztürk, yazısına şu şekilde devam etti:

"Ardından da 2011 yılında “Erdoğan's Way” (Erdoğan Tarzı) diye kapak yaptı. Kapaktaki fotoğraf ellerini göğsünde bağlamış ve biraz kızgın gibi bakan o sabahki fotoğraftı. Aynı fotoğraf daha sonra bir çok dergide yayınlandı ve Erdoğan eleştirilerine görsel yapıldı.

Bobby Ghosh imzalı Time kapağı ise objektifti ve Erdoğan'ın kendi seküler, demokratik ve batı yanlısı bir tarz ürettiğini, bunun da Arap baharının üzerindeki etkisini inceliyordu."

erdogan-time-kapak