Demirtaş: HDP'yle bağ kur, Ortadoğu'ya açıl

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ta bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Toprağınızı terk etmeme sözü verdiniz. Ceketimizi satarız, oradan çıkmamanızı sağlarız" dedi. Türkiye'nin tüm dünyada IŞİD'le anıldığını savunan Demirtaş, "Aklı olan hükümet HDP'yle kuracağı bağla Ortadoğu'ya açılır" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Televizyonlardan verilmediği için HDP Parti Grubu Toplantısı Periscope üzerinden canlı yayınlandı. Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Musul politikası nedeniyle hükümete eleştiriler yöneltti. Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un “Musul’u Musullular yönetsin” dediğini belirten Demirtaş, "Sen böyle diyorsun da, Şırnak’ı Şırnaklıların yönetmesine izin vermiyorsun!" diye konuştu.

Konuşmasında, Arif Sağ'a da başsağlığı dileyen Demirtaş "Halk ozanı Arif Sağ’ın eşi Yıldız Hanım’ı yitirdik. Bütün grubumuz, partimiz adına Sağ ailesine başsağlığı diliyoruz" dedi.

Demirtaş konuşmasında özetle şunları söyledi:

ÖNCE ANTEP'İ IŞİD'DEN TEMİZLE SONRA GEL MUSUL'A

Savaş bilgisayar başında oynanan bir oyun değil. İnsanlar ölüyor. Musul'a dışarıdan siparişle gelenlerin değil halkın yanındayız. Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye, IŞİD destekçisi olarak biliniyor. İttifakı IŞİD olanlarla dünyada kimse iş yapmaz. 'IŞİD ile mücadele ediyorum' diyorsun ama, sen önce Antep’i IŞİD’den temizle de sonra gel Musul’u temizle.

SAVAŞA GİDERKEN ALLAH ALLAAAH, DÖNERKEN ALLAH ALLAH?

Numan Kurtulmuş (Hükümet Sözcüsü) 'Musul’u Musullular yönetsin' diyor. Sen böyle diyorsun da, Şırnak’ı Şırnaklıların yönetmesine izin vermiyorsun!

Bunların durumu fıkradaki gibi: Savaşa giderken 'ALLAH ALLAAAH!!!' dönerken ise 'Allah Allah?'

Aklı olan hükümet, HDP ile kuracağı bağ ile Ortadoğu’ya açılır. Bizim Süryani, Ermeni, Ezidi, Türkmen halkıyla da ilişkimiz var.

AKP YALAN KONUSUNDA OSCARLIK

'Musul’da asimilasyona, katliama, soykırıma izin vermeyiz' diyorlar. Hakkını yemeyelim, AKP yalan konusunda Oscar’lık.

Halklar, IŞİD barbarlarına karşı, emperyalistlere karşı direnecektir. Allah direnenlerin, peşmerge kuvvetlerinin yanında olsun.

ŞIRNAK'TA KONUT YAPMAMIZA İZİN VERMEDİLER

Şırnak'ta çadırlarda yaşamak zorunda kalan 450-500 kadar aileye geçici konut yapalım dedik. Şırnak valiliği reddetti!

Çağrı yapıyorum, Şırnak'ta insanlık dramı yaşanıyor. Ha, 'Hükümetimiz iyi yapıyor' diyenler, sizin de canınız cehenneme!

Onurlu Şırnak halkı! Toprağınızı terk etmeme sözü verdiniz, bizim de sözümüzdür. Ceketimizi satarız, oradan çıkmamanızı sağlarız.

KAÇ AKP MİLLETVEKİLİ DARBECİ?

Sormaya devam edeceğiz, darbenin siyasi ayağı nerede? Kaç AKP milletvekili darbecidir? Niye açıklamıyorsunuz?

ERKEN SEÇİM TARTIŞMASI ABES

İlla bir devlete başkan olacaksan, Devlet Bahçeli’ye başkan ol, zaten peşinden ayrılmıyor. Bizden ne istiyorsun?

Erken seçim tartışması abestir. Farz edelim seçim olacak, yaptığımız konuşmayı yayınlayacak bir TV kanalı, gazete var mı, yok.

DEMOKRASİ SOKAKTIR, DİRENİŞTİR

Ne adil seçimi? Kim kimi kandırıyor? Seçim eşittir demokrasiymiş. Sevsinler sizin yalanınızı. Demokrasi sokaktır. Direniştir!

Erken seçim mi istiyorsunuz? Haydi OHAL’i kaldıralım. TV’ler geri açılsın. Saray harcaması denetlensin, her hafta seçim yapalım.

CEZAEVLERİNE GİDİP SORALIM

Ey Adalet Bakanı, 'Yönetimim altındaki cezaevlerinde işkence yok' diyorsan birlikte gidip işkence iddiası olan kişiye soralım. Cezaevinde işkence yoksa siyaseti bıraktığımı açıklayacağım. İşkence varsa, sende de onur varsa sen istifa edersin.

SARAY'IN YILLIK GİDERİ 675 TRİLYON

Türkiye’nin %15’i yoksulluk sınırını altında yaşarken Saray'ın yıllık gideri 675 trilyon. Böyle bir israf kimsenin hakkı değil. Türkiye’nin temel çelişki fotoğrafı budur. Şu ışıl ışıl Saray’ın hesabı sorulmasın diye, gencecik çocuklar yaşamını yitiriyor.