Erdoğan: Musul'da bildiğimizi okuyacağız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Musul'da yapılacak operasyonlara Cerablus'taki gibi katılacağız. Biz bildiğimizi okuyacağız" dedi. Erdoğan, Sunnicilik yaptıkları eleştirileri için de "Benim Sunnilik, Şiilik diye bir dinim yok" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Musul'daki operasyona Türkiye'nin de katılacağını söyledi. Türk askerinin Irak topraklarındaki Başika kampından çekilmesini isteyen Irak Başbakanı Haydar el-Abadi'ye "Irak'tan senin bağırman çağırman hiç önemli değil. Biz bildiğimizi okuyacağız. Irak'ın Başbakanı önce haddini bil. Türkiye Cumhuriyeti ordusu sizlerden emir alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Ne yaptıysak yapmaya devam edeceğiz" diye seslendi.

'IRAK'A IRAK KALAMAYIZ'

Irak'ta IŞİD'e karşı yürütülen operasyona 63 ülkenin müdahali olduğunu belirten Erdoğan, "Bazı ülkeler binlerce kilometre uzaktan gelip operasyon yapacak, Türkiye yanı başında buradaki tehlikeye müdahale edemeyecek. Biz bu çarpıklığı asla kabul etmiyoruz. Suriye'de sabır sabır dedik. 14 yaşındaki bir çocuğa Messi'yi çok sevdiği için üzerine o formayı giydiriyorlar, üzerine bombayı sarıyorlar, canlı bomba olarak göndererek 56 kardeşimizin ölümüne sebep oluyorlar. Hiç sesleri çıktı mı? Batı dünyasının sesi çıktı mı? Hayır. Artık durulmaz dedik Cerablus'a girdik DEAŞ'ı oradan attık. El Rai'den de attık. Güneye doğru DEAŞ'ı PYD'yi sürüklüyoruz. Irak'a da ırak kalamayız, oradaki kardeşlerimizin sesine sağır kalamayız" dedi ve ekledi:

"Şu anda Irak'ta, yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum katılacağız. Şahsıma hakaretler ediyor (Irak Başbakanı), sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil... Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz."

MUSUL İÇİN MEZHEPÇİLİK İDDİALARINA YANIT

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı'nca İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen 9. Avrasya İslam Şurası'nda konuştu. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Bu toplantının asıl önemi, Türkiye'de 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından yapılıyor olmasıdır. Ülkemizdeki darbe klasik bir darbe girişimi olsaydı, bu şuranın gündeminde yer almazdı. 15 Temmuz'u farklı ve bu heyet açısından önemli kılan husus; darbe girişiminde bulunanların kendilerini dini bir cemaat, liderlerini de sözüm ona mehdi olarak görüyor olmalarıdır. Darbecileri motive eden, yıllar boyunca kendilerini gizlemek için adeta çift kişilikli bir hayat sürmeye iten, sonuçta kendi milletine ve ülkesine silah doğrultacak, kan akıtacak şekilde gözlerini karartan sebepleri çok iyi tahlil etmeliyiz.

Bu tehdit (FETÖ) sadece Türkiye'ye mahsus bir tehdit değildir. İslam coğrafyasını kana ve ateşe bulayan El Kaide gibi DEAŞ gibi bu tür örgütlerin de kendilerince çok ulvi gayelere hizmet ettiğini düşünen kişilerden oluştuğunu unutmamalıyız.Fetullahçı Terör Örgütü, kısaca FETÖ olarak adlandırdığımız yapı, hem itikadi sapkınlığıyla hem de eğitim ve ticaret odaklı yöntemleriyle Müslümanlar ve tüm dünya için DEAŞ kadar önemli bir tehdittir.

BENİM SÜNNİLİK ŞİİLİK DİYE BİR DİNİM YOK

İslam dünyası terörizm bahane edilerek bölünmeye çalışılıyor. Ölen Müslüman öldürülen Müslüman. Burada çok büyük bir sorun var. Bu durum terör bahanesiyle İslam coğrafyasını müdahalelere açık hale getiriyor. Mezhep meselesi de bir diğer önemli gelişmeyi oluşturuyor. Yanlış anlamalar olabilir ama benim Sünnilik diye bir dinim yoktur, Şiilik diye bir dinim de yoktur, benim dinim İslamdır. Elbette şahsen benim de tabi olduğum bir yorum var. Asla bu yorumu İslamın üzerine çıkarmadım çıkaramam.

HİÇ YAHUDİ TERÖRÜ, ATEİST TERÖRÜ DİYE BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?

11 Eylül'den sonra Batı'da başlayan Müslüman düşmalığı artarak devam ediyor. DEAŞ'ın eylemleri Batı ülkelerindeki İslam karşıtlığının yükselmesine neden oluyor. Bugüne kadar hiç Yahudi terörü Musevi terörü Ateist terörü diye bir şey duydunuz mu? Çünkü sadece eylemci Müslümansa terörist inancıyla sıfatlandırılır, değilse hiç sözü edilmez.

STRATEJİ DEĞİŞECEK

Bizim kendi topraklarımızın güvenliğini sağlamak ve bölgedeki Müslümanların esenliğini istemek dışında bir gayemiz söz konusu değildir. Buradan ilan ediyorum, içerde de terörle mücadelede stratejimiz bundan sonra değişecek. Bundan sonraki süreç çok daha farklı olacak."

(HABER MERKEZİ)