Metiner: Ne çok FETÖ sever varmış

"Cezaevindeki FETÖ’cülerin işkence iddialarını incelemeyeceğiz" diyen AK Partili Metiner, gelen tepkilerin kendisini memnun ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA-  'Cezaevlerinde FETÖ tutuklularıyla ilgili işkence iddialarının incelenmeyeceğini' söyleyen AK Partili TBMM İnsan Hakları Cezaevi Alt Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner gelen tepkilerin kendisini çok memnun ettiğini söyledi.

Daha önce Duvar'a açıklama yapan Metiner'in sözlerine, başta CHP'li ve HDP'li Cezaevi Alt Komisyonu üyeleri çok sayıda isimden tepki gelmişti.

'AKITTIKLARI KANDA BOĞACAĞIZ ONLARI'

Metiner, açıklamalarına gelen tepkileri Duvar'a değerlendirirken geri adım atmadı: "Çok memnum oldum o tepkilerden. Tepki almasaydım kendimden yana kuşku duyardım. Bu kadar çok FETÖ sever olduğunu bir kez daha gördüm. Mağdur eden, zalim ve katil onlar. 15 Temmuz ‘da akıttıkları kanlarda boğacağız onları. Yani birileri kötü muamele, işkence iddialarında bulunuyorlar diye biz FETÖ’nün değirmenine su taşıyacak bir yerde kendimizi konumlandırmayız. Ben cezaevi alt komisyonu başkanı olarak ben cezaevleri ile iletişim halindeyim. İddiaların bir teki doğru değil. Doğru olmadığını bildiğim için buradan FETÖ’cülerin değirmenine su taşınmak isteniyor. İşkence konusunda duyarlı bir partiyiz. İşkenceye sıfır tölerans diyen bir partiyiZ. Her tülü işkence iddialarının üzerine gideriz ama bir birilerinin olmayan işkence ve kötü muamele iddialarının üzerinden FETÖ’nün değirmenini su taşımasına zinhar izin vermeyiz."

Metiner'in 'cezaevindeki FETÖ'cüler' açıklamasına tepkiMetiner'in 'cezaevindeki FETÖ'cüler' açıklamasına tepki

CHP’DEN TOPLANTI ÇAĞRISI

Bu arada, CHP’nin TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi milletvekilleri Veli Ağbaba, Zeynep Altıok, Şenal Sarıhan, Fikri Sağlar, Mahmut Tanal ve Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerindeki işkence ve kötü muamele iddialarının ivedilikle araştırılması için komisyona acil toplanma çağrısı yaptı. CHP'li üyeler konuya ilişkin dilekçeyi komisyon başkanlığına sundu.

Başvuruda cezaevlerinden yükselen işkence iddialarının ciddi şekilde yoğunlaştığı belirtilirken Komisyonun bu iddiaları araştırmasının asli görevi olduğu hatırlatıldı.

Ayrıca TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekilleri işkence iddialarının görüşülmesi gündemi ile toplanmak üzere Komisyon Başkanlığına olağanüstü toplantı çağrısı yaptı.

Metiner: FETÖ'lülere işkence iddialarını incelemeyeceğizMetiner: FETÖ'lülere işkence iddialarını incelemeyeceğiz